Partidul lui Juncker riscă să piardă puterea

Partidul lui Juncker riscă să piardă puterea

Alegerile europene arată că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se confruntă cu un rezultat jenant, deoarece partidul său este în dificultate datorită valului puternic venit din partea rivalilor săi din Parlamentul European, notează Express.

Blocul ar putea fi pregătit pentru o revigorare majoră după ce Frans Timmermans a produs unde de șoc în întreaga UE cu o victorie surpriză în Țările de Jos, joia trecută. 

Deși rezultatele oficiale nu au fost încă publicate, sondajele din Olanda indică faptul că Partidul Laburist - care face parte din grupul S & D din UE - a câștigat cea mai mare parte a locurilor în Parlamentul European. Acesta este un semn că centrul-stânga câștigă, iar Timmermans spune: "Este o undă de șoc care a fost resimțită în întreaga Europă".

Victoria a provocat o frenezie în Partidul Popular European al lui Juncker, al cărui lider, Manfred Weber, "exploatează toate oportunitățile" pentru susținerea partidului în ultimul minut.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Germania are 96 de deputați în Parlamentul European ales, iar PPE are cel mai mare număr de locuri, 34.  Votul continuă astăzi în Europa. Cetățenii Letoniei, Maltei și Slovaciei mergând la secția de votare.  

Secția de votare a fost deschisă ieri și în Republica Cehă și se va închide în seara aceasta.  Până în prezent, doar Regatul Unit, Irlanda și Țările de Jos ale celor 28 de state membre ale Uniunii Europene și-au închis votul la alegerile din 2019 ale UE.  

Celelalte 21 de țări din UE, inclusiv Germania, Franța și Spania, România... vor vota mâine.  Rezultatele nu vor fi anunțate până duminică seara, când se va închide ultima secție de votare de pe Continent.