PNL se implică în conflictul dintre PSD și UDMR. Ce pun la cale liberalii

PNL se implică în conflictul dintre PSD și UDMR. Ce pun la cale liberalii

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că ruperea protocolului dintre PSD-ALDE și UDMR nu reprezintă decât un fake news sau o mișcare politică „de tip electoralist”.

„Este un fake news similar cu inaugurarea lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti. UDMR a votat în mod constant cu Dragnea şi Tăriceanu. Conducerea UDMR se confruntă astăzi cu o opoziţie extrem de mare în rândul cetăţenilor români de etnie maghiară care sunt categoric împotriva poziţiei conducerii UDMR de a susţine Guvernul PSD-ALDE. Este o mişcare de tip electoralist care încearcă să creeze iluzia unei despărţiri dintre Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea. Din punctul meu de vedere, voi avea încredere în această despărţire doar atunci când parlamentarii UDMR nu vor mai vota alături de parlamentarii PSD-ALDE şi atunci când vor susţine moţiunea de cenzură pe care o vor înainta parlamentarii PNL după alegerile europarlamentare şi după referendum”, a afirmat președintele PNL.

Cu toate acestea, Ludovic Orban a declarat o posibilă colaborare între liberali și maghiari este posibilă, atunci când a fost întrebat dacă vor exista discuții cu UDMR pentru susținerea moțiunii de cenzură pe care PNL o va depune după europarlamentare.

„Vom discuta cu orice parlamentar şi cu orice formaţiune politică alta decât PSD şi de asemenea cu orice parlamentar vorbim individual, din cadrul coaliţiei majoritare, pentru a-i convinge că interesul României este să scăpăm de acest clan care a capturat România şi care vrea să transforme România într-o moşie a unui grup de indivizi care nu au nimic comun cu interesul general al României”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Ne puteți urmări și pe Google News