Meteo. Avertisment ANM valabil două zile. Vremea se strică rău

Meteo. Avertisment ANM valabil două zile. Vremea se strică rău

Meteo. Vremea se strică din nou. Meteorologii de la ANM au emis o avertizare valabilă două zile, cu posibilitatea de a fi prelungită în cazul în care vremea se înrăutățește și mai mult.

Meteo. Meteorologii eu emis o atenționare valabilă în perioada 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora 22, timp în care se anunță ploi abundente, însoțite de fenomene meteo violente, scrie Cancan.

Fenomenele vizate de specialiști vizează cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora 22, în vestul, nord-vestul și centrul țării precum și la munte, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

În sudul țării vremea se păstrează frumoasă, temperaturile cresc până la 27 de grade, în cursul zilei de miercuri.

Meteorologii anunță averse cu descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și chiar cădări de grindină, în special pentru zonele montane și submontane

Pe parcursul zilei de vineri, meteorologii anunță și o răcire a vremii, în special în jumătatea de sud a țării, aici unde temperaturile nu o să depășească 22 grade.  În Capitală, vremea frumoasă miercuri, aproximativ 26 de grade  la amiază.