Deutsche Welle îl lucrează pe sultanul Erdogan iar letonii interzic televiziunile rusești. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Deutsche Welle îl lucrează pe sultanul Erdogan iar letonii interzic televiziunile rusești. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri adevărate din surse de încredere, unele confidențiale, curierul de la Bruxelles, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

17 mai

 

Horoscop Pe 17 mai s-au născut Ayatolahul Ruholah Khomeyni, Jean Gabin, Enya, James Last, Virgil Ogăşeanu, Geo Dumitrescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Ziua este nefastă. Simbolic este o altă zi a Broaştei – Broasca Râioasă. Dacă plouă şi în această zi, sunt aşteptate inundaţii mari, dar recolta şi în special porumbul se va face foarte bine.

 

Deutsche Welle împreună cu trei mari parteneri internaționali media au lansat un canal You Tube în limba turcă, numit +90. Scopul acestuia este întărirea libertății de exprimare și a presei în Turcia. Canalul în limba turcă va furniza o gamă diversă de știri și informații pentru utilizatorii din Turcia, ca și pentru turcii care trăiesc în alte țări. DW a colaborat cu BBC, France 24 și Voice of America pentru a crea canalul Tv și li se va alătura cu conținuturi video. Potrivit celor patru producători, canalul va prezenta un larg evantai de subiecte socio-politice abordate în reportaje, interviuri, emisiuni. Informațiile vor fi credibile, opiniile independente: Dorim să utilizăm acest canal YouTube pentru a furniza telespectatorilor informații credibile care îi vor ajuta să își contureze propria opinie, a declarat directorul general al DW, Peter Limbourg. Este vorba despre o colaborare cu adevărat unică, împreună cu parteneri media mondiali, prin care dorim să furnizăm conținut unui public turcofon interesat de politica internațională, de economie, știință și cultură, a adăugat dl. Limbourg. Într-o conferință de presă ținută la Istanbul, cele patru canale de televiziune internaționale au încărcat, oficial, noul canal de televiziune. Deja sunt disponibile pe canalul You Tube +90 mai multe programe video despre subiecte diferite, de la criza actuală din Turcia, la fetițele forțate să se mărite. Accesul este 24 de ore din 24. Pe viitor, fiecare difuzor internațional va furniza o cantitate egală de conținuturi video la care utilizatorii vor putea avea acces în orice moment. Noi, cele patru posturi internaționale, vom furniza o ofertă completă de informații, în special cu scopul de a spori libertatea de expresie și de presă, a explicat Peter Limbourg. DW este insărcinat cu gestionarea proiectului, jurnaliștii Erkan Arikan și Isil Nergiz fiind responsabili cu dezvoltarea. Cei doi au lucrat la serviciul turc al DW. În noul proiect, DW intenționează să prezinte valorile europene, ceea ce constituie o provocare puternică pentru piața media din Turcia. Munca jurnaliștilor din Turcia devine din ce în ce mai grea și li se refuză sistematic cooperarea cu orice partener occidental și cu furnizorii independenți de informații din Vest. Planul pentru acest canal în limba turcă a fost aprobat de Bundestag la începutul lui aprilie. Reprezentanții tuturor partidelor și-au exprimat susținerea.

 

Ceea ce nu știți, dragi lupi padawani și hobbiți este că, în ultimile luni de zile sultanul Erdogan nu a mai prelungit contractele cu mari firme germane și le-a dat rușilor și chinezilor, ceea ce a fost considerat de nemți ca o acțiune ostilă. Pe de altă parte, sunt foarte mulți cetățeni germani de origine turcă care consideră că ceea ce se întâmplă în țara lor de baștină este inacceptabil. Sultanul Erdogan este ostil acestor turci europenizați, integrați, foarte puțin religioși, dar fideli valorilor europene, democrației, culturii, egalității, civilizației. De aici un conflict subteran surd, dar foarte puternic. +90 este un episod din derularea acestei situații conflictuale.

 

Comisia Europeană a decis că hotărârea organismului leton de reglementare de a suspenda pentru trei luni retransmisia unui canal Tv în limba rusă, Rossiya RTR, pe motiv că incită la ură, este compatibilă cu dreptul Uniunii Europene. Decizia CE a fost notificată statelor membre. Autoritățile din Letonia au informat Comisia, în martie 2019 că televiziunea suedeză Rossiya RTR difuzează în Letonia conținuturi ce pot fi considerate incitare la ură. Limbajul utilizat în unele programe făcea trimitere la confruntări militare și conținea apeluri fără ambiguitate și amenințări cu violența, ocuparea sau distrugerea în țări străine, inclusiv în țările baltice. Autoritățile letone au decis să suspende retransmisia canalului TV pentru trei luni. Comisia Europeană a evaluat măsurile luate de organismul de reglementare leton pe baza directivei serviciilor media audiovizuale - DVMA, care interzice discursul de ură și incitarea la ură. Letonia a demonstrat cu materiale video exprimarea violentă și incitarea la ură. Astfel, Comisa a decis că suspendarea temporară a emisiunilor Rossiya RTR este justificată. Același lucru s-a întâmplat și în 2015, 2017 și 2018, când Comisia Europeană a considerat justă suspendarea  emisiei postului în limba rusă RTR Planeta de către Lituania. Directiva revizuită asupra serviciilor media audiovizuale intensifică eforturile de luptă contra discursului de ură, considerând că acesta poate incita la violență și discriminare de sex, handicap, vârstă, opinii politice, religioase, etc.

 

Nu am reușit să vizitez Țările Baltice, dar membri ai familiei mele au făcut-o. Mi-au adus chihlimbar și cel mai scump vin din lume dintr-o vie de câteva pogoane doar, care este departe, în Nord, față de limita de creștere a viței de vie, dar se încăpțânează să rodescă, an după an, producând un vin roșu ciudat, ca sângele, vârtos, tare și parfumat, câteva sute de litri doar. Tare vinul, dar și mai tari sunt oamenii de pe acolo. În decursul veacurilor au obținut respectul și admirația prietenilor mei polonezi. S-au bătut ca chiorii, sau au fost aliați, nu contează! V-am mai spus și o să repet mereu despre ”modelul polonez” și de faptul că dacă aș avea o mie de ochi, precum titanul Argus, câteva sute i-aș ține ațintiți asupra Poloniei.

 

Este important, acolo se fac și se desfac multe. Să nu credeți că alianța Poloniei cu Ungaria este o lună de miere. Știu din experiență că panii pospoliți pot fi ai dracului, Doamne iartă-mă, de mândri și de scârboși când îi calci pe coadă, sau dacă au impresia asta, că joci pe tabla ta, fără să le spui și lor. Așa se face că primul ministru adjunct al guvernului polonez, Beata Szydło, in Magyar Nemzet de ieri, spune: “We would like to receive a statement from the Hungarian government on why a Russian Development Bank is relocating its headquarters to Budapest. How does Hungary justify this decision?"

 

În cercurile care contează International Investment Bank, despre ea este vorba, este considerată ca un stup de spioni ruși, care colectează date bancare, economice, industriale și nu numai. Relocarea sediului la Budapesta permite puhoiului de spioni acces direct în inima Europei și prin interconectare și la datele discrete ale Republicii Polonia. Ungaria a ”uitat” să informeze pe aliatul de la Vișegrad de ce avea de gând să facă.

 

Gurile rele spun că vocalul premier maghiar Viktor Orban a primit un telefon de la corespondentul său polonez, Mateusz Morawiecki. Au vorbit de una, de alta, ce treabă mare a făcut Ludovic, pardon, Viktor, în Biroul Oval, ce mai e la UE, ce mai cumpără, ce mai vinde, treburi de prim miniștri. Dar, la sfârșit, printre promisiuni patetice de alianță și ajutorare reciprocă, Mateusz i-a tras-o: ”Ludovic, prietene, să nu faci enorma greșeală să ne consideri pe noi, polonezii, cum îi consideri pe români! Husarii cu aripi au trecut de atâtea ori peste pașalâcul tău turcesc, că ar trebui să-ți amintești. Nu te juca cu noi, este o glumă, desigur!”

 

Este o teorie a conspirație, dar altfel cum s-ar putea face public adevăruri incomode? Bună întrebare!

 

Mai trebuie să dau lista țărilor membre în International Investment Bank: Rusia, Bulgaria, Cehia, Mongolia, Slovacia, Ungaria, Vietnam, și cu voia domniilor voaste… România. Vechiul și bunul CAER. Ce tot scrieți prostii antirusești? România este infiltrată de interesele rușilor și ale musulmanilor, interese turcești, în special, cam jumătate, poate mai mult, restul influență și extorcare occidentală. Bilețelul de hârtie de la Yalta s-a transformat într-un alt petic de hârtie, de data aceasta igienică reciclată! Victor Rebenciuc știe, că a venit cu un sul întreg la TVR, la lovitura de stat. Acum câte suluri ar trebui să aducă, un camion? Altă întrebare bună!

 

Plouă și am chef de poezie. O să-l iau pe bunul Omar Khayyam să continui să scriu rubbaiatele lui. Nu, eu nu traduc, mă transpun în pezevenghiul de poet, matematician, filosof și astrolog persan, încercând să simt ce a simțit el, să gândesc gândurile lui, când sorbea înmiresmatul vin roșu Shiraz no 5, uitânduse la frumoasele cu sprâncenele împreunate. Vin de Shiraz am, din Australia, cu frumoasele este mai greu, dar toate cele șase cățelușe ale mele au sprâncenele împreunate! Așa că am toate condițiile create de muzele Erato și Eutherpe, pentru că plouă și am chef de poezie!

 

Nu uitați, mâine aveți o nouă șansă, o speranță de mai bine, pentru că este, în definitiv, o altă zi!

 

NOTĂ Nu vă obosiți să scriți pe forum, cred că este o mare tâmpenie. Oricum, totul se șterge, mai devreme sau mai târziu. Nu accept anonimatul și stupizenia trolilor, un dialog civilizat și eficient se poate avea numai la dom.profesor@gmail.com. Câteva sute dintre domniile voastre mă onorează cu corespondența și sunt fericit să constat câți oameni buni, inteligenți și erudiți are, încă, România!

 

 

☼    ♂    ♀

 

BERBEC  Astăzi trebuie să te menajezi un pic, mai ales evită efortul fizic. Pe planul relaţiilor umane este timpul unor clarificări. Pune lucrurile la punct înainte să-ţi scape de sub control! In aceasta perioadă orice angajament, orice regulă devine brusc o povară. Totuşi disciplina inerentă zodiei – în Berbec sunt cei mai mulţi militari şi sportivi – te ajuta să-ti ordonezi simţămintele şi planurile. Pentru că este vremea planurilor de vacanţă, dar şi timpul pregătirii pentru examene sau alte praguri de trecut. Incep să se lămurească unele probleme legate de bani. Dar ceea ce este caracteristic perioadei în cauză, zilei de 17 mai, vineri, ca şi pe termen mai lung este dorinţa ta de schimbare. Nimic nou sub soare… sau totul este nou şi îmbietor!

 

TAUR  Păstrează ziua în limite normale. Nu te lăsa sedus de promisiuni generoase şi de vorbe frumoase. Evită tot ce este exagerat, neobişnuit, ciudat. Limitează-te la activitatea ta obişnuită. Un prilej excelent să pui la punct unele probleme legate de casă, cămin, familie, sau proprietăţi. Sună-ţi prietenii, aşa, să vezi ce mai fac! O zi obişnuită în care rutina te cam enervează. O veste care se vrea senzatională, dar nimic interesant, până la urmă. Intalniri care iti fac placere. Curiozitatea ta înăscută te împinge înainte, către noi orizonturi. Nu trebuie să fie neapărat expediţii geografice, sfera socialului te îmbie la fel de mult ca şi spaţiile savanei africane. Constelaţia internă a omului, motivaţiile şi influenţarea lui, ce imens spaţiu de explorare!

 

GEMENI  După serviciu, trebuie să rezolvi unele probleme urgente, treburi de vineri, cum ar fi cumpărăturile pe care ai uitat să le faci. Timpul distracţiei este mai ales în a doua parte a zilei. Se apropie zodia ta şi energia debordează. Există o conştiinţă ascunsă a zodiei care te împinge înainte şi te păzeşte de necazuri - care functioneaza bine in perioada menţionată, adică astăzi. Ai nevoie permenta de bani ca sa-ti satisfaci micile si mai marile capricii, dar acest lucru este un motor si o motivatie. Vremea mizerabilă te avantajeaza si te inspira să incepi noi proiecte, să ai noi idei. Esti intr-o perioada creativa. Atenţie astăzi şi la zilele următoare, deoarece îţi va fi solicitat sprijinul într-o problemă, care nu este chiar din domeniul tău de expertiză, dar pe care o vei rezolva foarte profitabil. Toată lumea o să fie mulţumită, spune horoscopul tău.

 

RAC    Ritmul pare că se accelerează azi şi tu nu te simţi confortabil. Te gândeşti la lucrurile importante pentru tine şi cauţi soluţii. Dar, nu lua riscuri inutile şi nu te zdrobi pentru alţii! Dedică ziua celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi.  Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute astăzi vor aduce dividente plăcute în viitor. Astepti un calator, sau călătoresti. Nu este o zi în care sa faci schimbari esentiale. Din trecutul tau apare o situatie uitata, dar pe care poti sa o rezolvi rapid cu ajutorul anturajului. Nu te baga in sufletul si problemele altora. Ofera-ti ajutorul numai daca este cerut cu insistenta. Pentru un timp este bine sa pastrezi judecatile de valoare si sentintele pentru uzul propriu. 

 

LEU  O zi de vineri plăcută. Încă o zi în care vanitatea ta leoniană este satisfăcută. Astăzi pe plan sentimental, sau al relaţiilor umane, sociale, poate. Toată lumea îţi zâmbeşte şi eşti chiar avantajat! Se întâmplă lucruri, care te bucură, pe termen lung. Capacitatea ta de a domina pe alţii se traduce şi prin reciclarea unor idei vechi, sau emise de alţii, în concepte noi şi profitabile. O zi ceva mai plictisitoare şi enervantă, în acelaşi timp. Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite. Investiţiile făcute astăzi se vor dovedi foarte profitabile. Trebuie sa dai curs generozitatii care te caracterizează. Generozitate bine investita, care poate aduce in viitor dividente foarte frumoase. Spirituale sau materiale, depinde în ce investești.

 

FECIOARĂ Dacă ai o întâlnire sentimentală şi îţi faci mari speranţe, sau, în general, ai de trecut un prag, azi este ziua! Eşti norocos, convingător şi abil, iar conjunctura stelelor indică succes. Supravegheză ce mănînci. Evită enervarea înainte de masă şi în general.  Relaxează-te înainte să adormi şi gîndeşte-te la lucruri plăcute - aşa te vei odihni complet. O perioada buna, pe care o meriti. Fecioara este metodica si cu geniul detaliului, deci ai certe calitati pe care perioada aceasta de timp le pune in valoare. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate bune. Totuşi este bine să ceri un sfat competent, mai ales dacă doresti sa cumperi echipamente pentru menaj. Seara este mai putin prielnică, dar cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, vei evita neplăcerile. O nouă relaţie de dragoste sau reprinderea unei legături mai vechi, pentru un procent din zodie.

 

BALANŢĂ   O zi de vineri obositoare, pentru că amesteci lucrurile, utilul cu plăcutul. Fii eficient în ceea ce faci, mai ales dacă este vorba de cumpărături. Nu pierde timpul! Pe seară o veste. Păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei din familie.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. De asemenea, supraveghează-ţi regimul alimentar. Posibile schimbări şi veşti plăcute. O perioadă indicată pentru studiu şi activitate laborioasă. Noi prietenii sau relaţii vor face perioada zilei de astăzi, mai precis pe seară, interesantă.

 

SCORPION  Vinerea aceasta gândurile nu te lăsă să te relaxezi. Fă puţin sport, sau du-te la masaj, ca să “arzi” principiile negative. Poate ai timp şi pentru nelipsitele cumpărături de vineri! Mai seducător decât oricând, astăzi poţi obţine multe. Evită persoanele pretenţioase, cu fiţe, gen vampiri energetici. Te sleiesc de energie şi te şi enervează. Astăzi pe lângă seducţie şi încăpăţânarea ta este la cote maxime. Nu ai ceda la părerea ta, în ruptul capului! Ca să nu-ţi rupă cineva capul, pregăteşte-ţi o ieşire onorabilă, planul “B”. Curajul tău este răsplătit astăzi. Curajul de care ai dat dovadă în trecut şi ai luat o atitudine tranşantă. Pe seară realizezi că ar trebui să-ţi mai triezi cunoştiinţele care se autointituleză prieteni. Renunţă la balastul sentimental cu proverbiala ta răceală.

 

SĂGETĂTOR  Azi şi în weekend crezi că poţi să faci o mulţime de treburi pentru casă. Organizează-te, fii eficient şi împarte sarcini familiei, partenerului. Vremea trece repede, timpul parcă zboară!  Relaxeaza-te şi încerca să nu mai porti de grijă altora, mai ales că, până la urmă, nimeni nu iti multumeste. O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor. O veste bună de la prieteni sau din presă. Activităţile legate de speculaţii financiare sau imobiliare sunt avantajate. Un incident neplăcut, sau o gafa monumentala, pot fi evitate cu prudenţă şi respectarea regulilor jocului. În orice caz, responsabilităţi crescute, acasă şi la serviciu, sau la scoala te bagă în corzi. Ai nevoie de mai mulţi bani şi nu ştii de unde. Problema nu se rezolvă astăzi, mai ai răbdare.

 

 

CAPRICORN Se poate spune că este o zi fără griji. Te simţi în relativă siguranţă, calm şi motivat şi acest lucru este productiv. Dar, pot exista unele tensiuni produse de defecte de comunicare! Ziua de astăzi este o perioadă mai stabilă şi cu şanse mai mari de succes, atât profesionale cât şi în amor. Comunicarea este bine aspectată, aşa că vei avea un debit verbal de invidiat şi o carismă pe măsură. În a doua parte a zile poţi să faci ordine. Adică să încerci să pui o ierarhie firească în camera ta, la serviciu sau la şcoală, unde activezi, sau chiar în anturaj. Un prilej, o oportunitate pe care nu trebuie să o scapi mai pe seară, mai ales că este în ciuda sau chiar în paguba unui nesuferit dintr-o zodie de foc. Este un armistiţiu înainte ca săptămâna viitore să o iei de la capăt. Dar este în avantajul tău.

 

VĂRSĂTOR   Astăzi, o dispoziţie instabilă te face să visezi când la concedii de vis şi clipe pasionate, când ai nevoie imediată de acţiune şi mişcare fizică. Atenţie la crampe şi la durerile de spate! Luptă impotriva raului, sub orice forma. Spiritul tau cutezator dar utopic tânjeste după o cruciada. Gândeşte de bine, vorbeşte de bine, fă fapte bune! Până la urma o sa adopţi o pisicuta rătăcita, dar la scara cosmica este o victorie mai mare decat cucerirea Ierusalimului, pentru că ai salvat nouă vieţi dintr-o lovitură. Semnele de apa şi de aer îţi sunt favorabile toată lună, dar este mai bine să nu te iei în beţe cu cei născuţi sub zodii de pământ şi foc.  Sanatatea este bună, dar cine oare este complet sănătos in zilele astea bolnave?

 

 

PEŞTI  Este o zi în care trecutul este important şi poţi să te simţi bine depănând amintiri şi schimbând informaţii şi impresii. A venit timpul să suni pe vechiul tău prieten din copilărie! Emite semnale dar nu sentinţe, adică nu întrerupe legăturile şi comunicaţiile. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu lua decizii importante, nu intra în jocul altora, impune-ţi propriile regului, dar nu juca de unul singur. Întotdeauna trebuie să existe ceva ascuns, neexplicabil, tainic, chiar un partener imaginar. Eşti obosit şi ai nevoie de un răgaz. Oferă-ţi seara acesta ca să te relaxezi. Competiţia este bună dar nu trebuie să stoarcă din tine ultima picătură de energie. Işi mai aminteşte cineva de Raluca Stroescu? Începe weekend-ul de astăzi şi odihneşte-te!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop