Ploile și grindina au făcut prăpăd

Ploile și grindina au făcut prăpăd

Precipitațiile abundente au dat serioase bătăi de cap autorităților în ultimele 24 de ore, iar veștile meteorologilor nu sunt deloc îmbucurătoare, până miercuri seară, la ora 23.00, continuând să fie activat codul galben de vreme rea, valabil pentru jumătate de ţară.

Nu mai puțin de 3.900 de pompieri militari au intervenit în 26 de judeţe. Argeș, Bacău, Călărași, Neamț, Prahova, Suceava sau Vaslui au fost cele mai afectate, zeci de subsoluri şi 137 de gospodării fiind inundate. 17 dintre locuinţe au ajuns sub ape și au fost serios avariate. Din cauza precipitațiilor, peste 2.000 de locuințe din județul Bacău au rămas fără electricitate, iar în Vaslui, zeci de locuințe și curți au fost inundate din cauza depăşirii cotelor de inundaţii pe râurile Bârlad şi Gârboveta. Grindina de mărimea oului de porumbel a făcut prăpăd în localitatea Dragalina.

Urgie a fost și în Argeș unde o femeie de 70 de ani a murit după ce a fost luată de o viitură formată din senin. Fenomenele extreme au ocolit deocamdată România. „În cursul zilei de ieri a fost emis un cod roșu pentru județele Ialomița și Călărași, în care practic prognoza a fost vânt puternic cu aspect de tornadă, însă din fericire nu au fost înregistrate efecte în urma acestor fenomene. La nivelul celor două județe nu a fost înregistrat niciun apel la numărul 112 și nu a fost solicitată intervenția pompierilor militari”, a declarat pentru EVZ Maior Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al IGSU

 

Ne puteți urmări și pe Google News