Decizie controversată! Profesorii vor putea intra înarmați în clasă!

Decizie controversată! Profesorii vor putea intra înarmați în clasă!

O lege care le va permite cadrelor didactice să poarte o armă de foc în sala de clasă a fost adoptată miercuri de Parlamentul statului american Florida, relatează AFP.

Noua lege care urmează să fie promulgată fără doar și poate de guvernatorul republican de Florida, Ron DeSantis, are ca obiectiv principal evitarea unui nou masacru în interiorul școlilor, mai ales după incidentul nefericit care a avut loc pe data de 14 februarie 2018 la un liceu din Parkland, acolo unde un elev în vârstă de doar 17 ani a fost ucis .

Legea a fost adoptată cu 65 de voturi pentru și 47 contra de Camera Reprezentanților din Florida, după ce săptămâna trecută a obținut majoritatea în Senatul local.

Potrivit legii, profesorii se vor putea înarma pe bază de voluntariat doar după ce vor absolvi un curs de pregătire de 144 de ore în ceea ce privește mânuirea armelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Opozanții sunt extrem de îngrijorați de posibilitatea unor accidente a profesorilor înarmați, care ar putea să fie confundați cu infractori periculoși în timpul „misiunilor polițienești”.

„Înarmarea profesorilor este reţeta pentru o tragedie”, a declarat reprezentanta democrată de Florida, Val Demings, fostă şefă a poliţiei din Orlando. „Adevărata soluţie este să păzeşti armele departe de accesul mâinilor fatale”, a încheiat aceasta.

În ceea ce privește țara noastră, înaintea sărbătorilor Pascale, parlamentarul ieșean Petru Movila anunța că a inițiat un proiect legislativ care vizează protecția profesorilor. Proiectul are în vedere ca agresorii cadrelor didactice să fie acuzați de ultraj, faptă pentru care vor putea astfel să răspundă în fața legii.

„Imediat după Paște voi propune un proiect de lege, prin modificarea Codului Penal, prin care agresorii cadrelor didactice, fie că vorbim de profesorii care activează în timpul programului normal de învățământ, fie de cei care sunt în activități extracurrilculare, dar care sunt autorizate de instituția de învățământ respectivă, să fie încadrați la ultraj sau la fapte asimilate ultrajului. Acest lucru îl anunț ți pot să spun că după consultarea cu sindicatele, în special cu USLIP Iași, este necesară această prevedere legală. În ultimul timp s-au înmulțit agresiunile împotriva cadrelor didactice și este absolut necesar ca cei care au astfel de comportamente să fie sancționați cât se poate de dur. Profesorii, învățătorii și educatorii reprezintă statul roman. Chiar la nivelul județului Iași au fost zeci de cadre didactice agresate fie de elevi, fie de parinții elevilor sau de alți tineri care au lovit profesorii. Cred că e un lucru cât se poate de normal și firesc să avem un astfel de proiect. Voi invita colegii de la alte formațiuni politice să-l semneze și cred că până la începutul anului școlar viitor acesta să devină lege”, declara, la sfârșitul lunii aprilie, deputatul PMP Petru Movila.