Facebook. Un nou scandal în Canada privind protecția datelor: „Facebook refuză să se acționeze responsabil”

Facebook. Un nou scandal în Canada privind protecția datelor: „Facebook refuză să se acționeze responsabil”

În Canada, Facebook a încălcat legile privind confidențialitatea datelor cu caracter personal personal. Compania a colectat date personale de la aproximativ 600.000 de cetățeni canadieni, a anunțat joi un monitor oficial de top. Acesta pledează pentru obținerea unui ordin judecătoresc prin care compania va fi forțată să-și schimbe politicile de confidențialitate.

 

Comisarul Daniel Therrien a făcut aceste declarații în timp ce a arătat rezultatele investigației în cazul scandalului care a vizat distribuirea datelor personale de către Facebook companiei britanice de consultanță Cambridge Analytica, informează The Guardian.

Cu toate că  Facebook a recunoscut „un abuz de încredere major” în scandalul Cambridge Analytica, compania a contestat rezultatele anchetei canadiene, a declarat Therrien.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Compania refuză se se poarte responsabil și acest lucru este îngrijorător ținând cont de numărul mare de informații personale deținute despre utilizatori” a transmis Therrien. 

Comisariatul privind confidențialitatea datelor cu caracter personal nu poate da amenzi, însă poate solicita o hotărâre judecătorească prin care compania să fie obligată să se supună deciziei luate de instanță/ 

Therrien a mai spus că investigația a identificat „deficiențe esențiale” în legislația actuală. Acesta a solicitat Parlamentului să ofere instituției o putere mai mare în ceea ce privește sancțiunile aplicate companiilor pentru astfel de fapte.