Curtea de Apel a luat decizia. Ce se întâmplă cu polițistul acuzat că a împușcat un șofer în cap

Curtea de Apel a luat decizia. Ce se întâmplă cu polițistul acuzat că a împușcat un șofer în cap

Curtea de Apel Iași a hotărât, luni, prelungirea controlului judiciar pentru polițistul Mihai Vizitiu. El este acuzat că a ucis un tânăr cu arma din dotare.

În primăvara anului trecut, polițistul Mihai Vizitiu a oprit în trafic un tânăr în vârstă de 27 de ani. Tânărul a fugit de polițist și nu a răspuns la somarea verbală a acestuia. Polițistul a pornit în urmărirea lui cu arma în mână.

În momentul în care l-a ajus din urmă pe tânăr, polițistul l-a apucat cu ambele mâini de umeri iar arma s-a descărcat, glonțul lovindu-l în cap pe șofer, scrie vremeanoua.ro.

Medicii de pe ambulanța chemată a fața locului au încercat, timp de două ore, resuscitarea șoferului, dar nu au mai putut face nimic pentru acesta.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. 

Cercetarea penală a fost încheiată, urmând ca magistrații Tribunalului Vaslui să decidă primul termen în judecarea polițistului.

Șoferul omorât era nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui, prins la volan fără permis. Glonțul l-a lovit în cap, iar la scurt timp bărbatul a murit. Polițistul le-ar fi spus anchetatorilor că arma s-a descărcat accidental, fiind în primă faza acuzat de ucidere din culpă. Ulterior, ancheta a fost preluată de Parchetul General, unde procurorii au decis reținerea pentru omor.