Guvernul acordă ajutoare în valoare de peste jumătate de milion de lei pentru familiile nevoiașe

Guvernul acordă ajutoare în valoare de peste jumătate de milion de lei pentru familiile nevoiașe

Guvernul va acorda o sumă totală de 550.200 lei va fi acordată de Guvern ca ajutor de urgență pentru 147 de familii sau persoane care au probleme de sănătate sau care au rămas fără locuință în urma unor intemperii. Acești bani vor ajunge în Capitală, dar și în alte 27 județe din țară. Suma va fi alocată din creditele bugetare aprobate în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Astfel, potrivit hotărârii de guvern publicate vineri în Monitorul Oficial, un număr de 147 de familii sau persoane neajutorate, vor primi sume care pornesc de 500 de lei și ajung până la 10.000 de lei, potrivit actului normativ publicat în Monitorul Oficial.

Este vorba de oameni care „se află în situații de necesitate ori deosebite și cauzate de incendii, ploi abundente, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială”.

Ajutoarele din partea Guvernului sunt destinate bucureștenilor, dar și locuitorilor din județele Albă, Argeș, Botoșani, Bacău, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți Murel, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

 

Ne puteți urmări și pe Google News