S-au tras zeci de FOCURI DE ARMĂ în Timișoara, noaptea trecută

S-au tras zeci de FOCURI DE ARMĂ în Timișoara, noaptea trecută

A fost nevoie ca polițiștii să tragă zeci de focuri de armă pentru a opri un șofer care nu s-a conformat solicitării de a trage pe dreapta. Oamenii legii au tras în plan vertical, focuri de avertisment, apoi i-au ciuruit cauciucurile pentru a-l opri. Gloanțele au atins inclusiv caroseria și luneta mașinii. Aceștia spun că au intervenit astfel deoarece bărbatul se comporta suspect: nu a oprit la solicitarea echipajului de poliție și a accelerat, trecând mai departe.

Totul s-a finalizat pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara, unde șoferul a fost extras din mașină, culcat la pământ, testat cu aparatul etilotest. S-a dovedit că nu consumase alcool. A fost apoi testat și dacă se afla sub influența drogurilor. Din nou, testul a ieșit negativ.

Cursa însă a început pe Calea Dorobanților, unde un echipaj de poliție a semnalizat șoferului unui Ford să oprească, iar acesta nu a făcut-o. Mașina avea numere provizorii, iar pentru că șoferul a accelerat, polițiștii au plecat în urmărirea lui, părându-li-se suspect. Mai multe mașini de Poliție care erau pe teren au pornit pe urmele  Fordului. A urmat o cursă nebună, care a continuat pe Calea Aradului, apoi pe centura Timișoarei, pe Calea Lugojului, până în Calea Șagului de unde fugarul s-a întreptat spre centrul orașului, a intrat pe contrasens pe  strada Paris, apoi a virat pe Calea Bogdăneștilor. Mulți kilometri i-a făcut pe jantă, după ce polițiștii au tras în anvelopele mașinii, ca să îl oprească. Potrivit oamenilor legii, în anumite porțiuni, șoferul ar fi depășit 100 km/ h.

”Azi-noapte, în jurul orei 2:50 polițiștii timișeni au efectuat un semnal de oprire unui autoturism ce circula pe strada Calea Dorobanților din Timișoara. Cum nu s-a conformat semnalului, șoferul i-a determinat pe polițiști să pornească în urmărirea sa. După executarea mai multor focuri de armă, atât în plan vertical, cât și asupra anvelopelor, în jurul orei 03:30, autoturismul a fost imobilizat pe strada Calea Bogdăneștilor din municipiu.  În urma executării focurilor de armă, nu au rezultat victime omenești, ci doar avarierea autoturismului urmărit. Din verificarile efectuate in baza de date, s a constatat că este vorba despre un tânăr, de 26 de ani, care nu deține permis pentru nicio categorie de vehicul. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere. Cercetările continuă”, a informat Biroul de Presă al Poliției Timiș.

Ne puteți urmări și pe Google News