Demisie grea la Casa Albă. Trump a făcut marele anunț. Ce se va întâmpla cu planurile liderului

Demisie grea la Casa Albă. Trump a făcut marele anunț. Ce se va întâmpla cu planurile liderului

Duminică, președintele SUA, Donald Trump, a anunţat duminică plecarea secretarului pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen. Aceasta a fostul unul dintre cei mai mari susținători ai controversatei politici de imigraţie a liderului de la Casa Albă, relatează AFP.

„Secretarul pentru Securitate Internă Kirstjen Nielsen îşi va părăsi postul şi doresc să îi mulţumesc pentru activitatea sa”, a scris pe Twitter Donald Trump.

El a adăugat că o va înlocui cu Kevin McAleenan, până în prezent şeful Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierei (CPB) din Statele Unite.

Kirstjen Nielsen și-a dat demisia în contextul revizuirii departamentului responsabil cu politica de imigrație, relatează Reuters.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vestea demisiei sale a fost prima data transmisă de către CBS News, care a declarat că nu este clar dacă Nielsen își părăsește voluntar poziția.

Într-un alt tweet, Trump a spus că Kevin McAleenan, actualul comisar american pentru Vămi și protecția frontierelor, va deveni secretar al DHS.

Nielsen, în vârstă de 46 de ani, a ocupat poziția de secretar pentru Securitate Internă decembrie 2017. Întrucât include imigrația și domeniul vamal, departamentul său trebuie să aplice unele dintre cele mai controversate politici ale lui Trump, care a încercat să reducă numărul de mexicani și cetățeni din America centrală ce intră în Statele Unite fără o documentație adecvată.

Trump susține  că sosirea imigranților la granița sudică a SUA reprezintă o urgență națională.

Reecent, el a amenințat recent că va închide granița, sau părți din ea, dacă Congresul nu va schimba legile SUA pentru a repara ceea ce el a numit „lacune” legate de imigrație.