Traian Băsescu atacă Uniunea Europeană după suspendarea Fidesz din PPE. „UE este specialistă în compromisuri"

Traian Băsescu atacă Uniunea Europeană după suspendarea Fidesz din PPE. „UE este specialistă în compromisuri"

La o conferinţă de presă ce a avut loc, joi, la Târgu Mureş, fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat despre suspendarea actualului partid de guvernământ din Ungaria, Fidesz, că Uniunea europeană este „specialistă în compromisuri”.

"În Partidul Mişcarea Populară a fost întrunit Consiliul Naţional, 64 de oameni, şi a fost vot unanim pentru excluderea Fidesz-ului din Partidul Popular European. Pentru că soluţia discutată a fost suspendarea, cele două voturi ale PMP au mers pentru suspendare. A fost domnul preşedinte Tomac şi încă un membru al PMP. Este un compromis, Uniunea Europeană e specialistă în compromisuri", a declarat Traian Băsescu, potrivit agerpres.ro

 

Partidul Popular European a decis miercuri seară suspendarea formațiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit  liderului grupului PPE din Prlamentul European, Manfred Weber se va înființa un Comitet condus de fostul președinte al Consiliului European Herman van Rompuy care va evalua respectarea statului de drept și a valorilor PPE în Ungaria și va prezenta un raport.