Ambasadorul SUA în Germania ameninţat cu expulzarea (!): a criticat bugetul NATO al lui Merkel

Ambasadorul SUA în Germania ameninţat cu expulzarea (!): a criticat bugetul NATO al lui Merkel

Vicepreședintele Bundestag-ului german a cerut ca ambasadorul SUA lsă fie expulzat după ce acesta a criticat planul de cheltuieli al Germaniei pentru NATO.

Wolfgang Kubicki a declarat că ministrul german de Externe „ar trebui să-l declare pe Richard Grenell persona non grata imediat”, scrie Der Spiegel,  

Kubicki, care este și vicepreședintele Partidului Liber Democrat, a cerut expulzarea diplomatului american după ce Grennell a criticat bugetul Germaniei stabilit de Ministerul Finanțelor și a declarat că este inacceptabil faptul că Germania este pe cale să nu-și îndeplinească angajamentele cu privire la finanțarea NATO.

Conform ultimului proiect de buget al Germaniei, cheltuielile pentru apărare vor fi de 1,37 % din PIB și vor scădea pe termen mediu. Statele membre ale NATO și-au pus scopul de a atinge pragul de cheltuieli de 2% din PIB până în anul 2024 - o inițiativă a  președintelui american Donald Trump.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grennel a scris pe contul oficial de Twitter al Ambasadei SUA de la Berlin: „Reducerea angajamentelor sale deja inacceptabile privind pregătirea militară este un semnal îngrijorător pentru cei 28 aliați NATO ai Germaniei”.

Kubikci a declarat că este inacceptabil faptul că „ambasadorul SUA a intervenit încă o dată în chestiunile politice a republicii federale suverane”.

„Dacă un diplomat american acționează ca un înalt comisar al unei puteri ocupante, el va trebui să afle că toleranţa noastră are limite”, a declarat Kubicki