Viktor Orbán vorbește pentru prima dată despre Imperiul UE: Nimeni nu este liber

Viktor Orbán vorbește pentru prima dată despre Imperiul UE: Nimeni nu este liber

Popoarele ar trebui să vadă și să înțeleagă că Europa nu va avea o viață liberă fără cultura creștină, ​​a declarat prim-ministrul Viktor Orban la sărbătoarea de stat: Aniversarea revoluției din 1848 a Ungariei, în fața Muzeului Național din Budapesta.

"Dacă nu ne protejăm cultura creștină, vom pierde Europa și Europa nu va mai aparține europenilor", a insistat Orban. El a adăugat că creștinismul a fost la fel de important pentru o Ungaria liberă și a avertizat că "noi toți ne-am pierde libertatea într-un imperiu liberal". "Nimeni nu poate fi liber dacă sunt subiecți ai unui imperiu mai degrabă decât copii ai unei națiuni libere". "Europenii nu pot decât să fie fericiți dacă pot decide cu privire la propria lor soartă și la viitorul națiunii lor", a adăugat Orban. Idealul libertății "are rădăcini în creștinism, deoarece toți oamenii și toate națiunile sunt egale înaintea lui Dumnezeu", a spus premierul.  Orban a salutat participanții polonezi la festivitate și a spus că "fără Polonia Ungaria nu ar fi liberă și Europa nu ar fi putut fi reunită". 

"Când atacă Polonia de la Bruxelles, atacă toată Europa centrală, inclusiv  pe noi, maghiarii". "Mesajul nostru adresat constructorilor imperiului care doresc să-și extindă umbra asupra Europei Centrale este că vor trebui întotdeauna să ia în considerare legăturile ungaro-poloneze", a spus el.   "În fiecare an, ne reînnoim jurământul față de Dumnezeu că vom insista asupra libertății și vom respinge subordonarea; jurământul comun al națiunii înseamnă că fiecare maghiar va sta în picioare", a spus Orban.  

"Vrem un nou început pentru a opri declinul Europei și a pune capăt coșmarului unităților unite ale Europei".  Pentru liberalii maghiarii "libertatea nu este un scop, ci o modalitate de a ne atinge obiectivele", a spus Orban și a susținut că "vrem lucruri simple, la fel ca în 1848: o patrie a vecinilor noștri buni, a unui soț înțelept și a unei familii iubitoare, și muncă, care este semnificativă și fructuoasă ", a declarat  Orban citat de voiceofeurope.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Pentru noi libertatea nu este un ideal abstract, ci viața în sine; respirația, circulația și vibrația inimii ", a adăugat el.  "Anii ce vor urma vor dovedi că noi, maghiarii, nu suntem aici doar să suferim prin viață, ci să-i dăm o semnificație", a spus prim-ministrul, încheind discursul său, spunând:  "Ungaria în primul rând, mai presus de toate", un slogan lansat de Trump şi preluat de liderii europeni, printre care şi Salvini: Italia pe primul loc, italienii pe primul loc.