Război total la granița României! Amenințări fără precedent: „Acțiunea neprietenoasă nu va rămâne fără răspuns”

Război total la granița României! Amenințări fără precedent: „Acțiunea neprietenoasă nu va rămâne fără răspuns”

Decizia de a impune sancțiuni de către UE asupra Rusiei nu va rămâne fără răspuns din partea Kremlinului, a amenințat sâmbătă, Ministerul de Externe rus.

Diplomatul a apreciat într-un comunicat de presă că UE nu a făcut altceva decât să sancționeze angajații curajoși ai Serviciului Federal de Securitate (FSB).

„Pretextul pentru includerea compatrioţilor noştri pe lista ilegitimia a UE de sancţiuni este ipocrită şi cinică”, a precizat ministerul de externe.

„Problema îi priveşte, în principal, pe angajaţii serviciului de graniţa ai Serviciului Federal de Securitate ai Federaţiei Ruse, care îşi desfăşoară protejează graniţa ţării într-un mod curajos”, a mai precizat ministrul rus.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Singura lor „vina” este că au înăbuşit cu atiuni ferme provocările obraznice organizate în Strâmtoarea Kerch de către autorităţile de la Kiev pe 25 noiembrie 2018", a mai precizat ministrul.

„Partea rusă nu va lăsa acţiunea neprietenoasă a UE fără răspuns”, este amenințarea ministrului rus de externe.

Uniunea Europeană a inclus vineri opt oficiali ruşi pe lista sa cu sancţiuni pentru rolul lor în incidentul armat cu Ucraina din Marea Neagră de la sfârşitul anului trecut şi, totodată a prelungit pentru o jumătate de an sancţiunile individuale vizând oficiali ruşi cărora le atribuie responsabilitatea pentru conflictul din Donbas (estul Ucrainei).