Trump: avioanele au devenit prea complex de pilotat

Trump: avioanele au devenit prea complex de pilotat

Președintele SUA a deplâns marți faptul că avioanele din zilele noastre sunt prea complexe de pilotat, la două zile după prăbușirea unui Boeing 737 Max aparținând Ethiopian Airlines, o tragedie soldată cu 157 de morți.

„Avioanele au devenit prea complexe de pilotat”, a scris pe Twitter Donald Trump. „Nu mai este nevoie de piloți ci mai degrabă de informaticieni de la Massachusetts Institute of Technology”, a ironizat președintele american, citat de AFP.

„Constat că această situație este valabilă pentru numeroase produse. Mereu se caută o nouă dezvoltare inutilă în timp ce deseori ceea ce este vechi și mai simplu funcționează mai bine”, a adăugat locatarul de la Casa Albă.

Mai multe țări, între care Singapore și Australia, au declarat că închid spațiul lor aerian pentru aparatele Boeing 737 Max, după două accidente mortale în mai puțin de șase luni care au implicat această nouă generație de aeronave.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu știu cum este pentru voi, dar eu nu vreau un Albert Einstein ca pilot.Vreau numai buni profesioniști care pot prelua ușor și rapid controlul unui avion”, a explicat Trump.