May, ultimatum euroscepticilor: Dacă vor respinge marți acordul Brexit, își asumă riscul ca Marea Britanie să nu părăsească niciodată Uniunea Europeană

May, ultimatum euroscepticilor: Dacă vor respinge marți acordul Brexit, își asumă riscul ca Marea Britanie să nu părăsească niciodată Uniunea Europeană

May a emis avertismentul într-un discurs cheie Brexit pe Coasta de Est în orașul englez Grimsby, cu doar câteva zile înainte ca politicienii britanici să voteze pentru a doua oară în Camera Comunelor.

Premierul a insistat că este timpul ca parlamentarii să acționeze în mod responsabil și să respecte dorințele alegătorilor, altfel ar putea duce la un "moment de criză", în care nu ar exista garanții că Brexit ar fi fost livrat vreodată. "Este posibil să nu părăsim UE. S-ar putea să nu părăsim niciodată...", a spus ea.   

Potrivit lui May, oprirea Brexit ar putea "afecta" grav credința oamenilor în democrație. Ea a atacat, de asemenea, pe liderul Jeremy Corbyn, susținând că  nu a reușit să facă compromisuri semnificative pentru a obține o afacere acceptabilă pentru deputații britanici.  Incertitudinea din jurul  Brexit a dus la atacarea lui May de ambele părți ale dezbaterii.

Un număr de parlamentari pro-UE au acuzat premierul că a fugit în timpul unei cereri disperate de a-și primi votul, în timp ce pro-Brexit au insistat că nu vor susține afacerea ei dacă nu va face schimbări juridice la sistemul irlandez. Avertismentul vine după ce diverse mass-media au anunțat că oficialii UE au avertizat joi că au avut 48 de ore să vină cu idei noi pentru a rezolva problema contenciosului în cazul în care dorea să-i salveze afacerea Brexit.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am întârzia Brexit și continuăm să ne certăm, atât între noi, cât și cu UE. Și asta nu este în interesul nostru", a comentat May, potrivit businessinsider.