Descoperire care dă peste cap multe teorii. Cercetătorii sunt uluiţi

Descoperire care dă peste cap multe teorii. Cercetătorii sunt uluiţi

O echipă de arheologi au descoperit într-un sanctuar din Peru 18 schelete umane şi mai multe schelete de lame. Din cercetările oamenilor de ştiinţă, dinte scheletele găsite şase erau cele ale unor femei. Potrivit cercetătorilor descopeririea corespunde perioadei finale a civilizaţiei Huari din nord.

Incinta ceremonială, în forma literei "D", a fost descoperită în sanctuarul de la Santa Rosa, construit între anii 800 şi 900 e.n., în provincia Chiclayo din regiunea Lambayeque (nord-est), potrivit agerpres.ro

             "Această descoperire este legată de arhitectura ceremonială şi politică a culturii Huari, sau Wari (între 600 şi 1200 e.n.), originară din regiunea andină Ayacucho, care se întindea de la coastă până la pădurea din Cusco", a explicat şeful echipei de cercetători, Edgar Bracamonte.

                Sanctuarul a fost construit din chirpici, iar în interiorul şi exteriorul acestuia au fost descoperite rămăşiţele umane a 18 persoane - 6 femei şi 12 bărbaţi - care par să fi fost sacrificate, potrivit lui Bracamonte.                 

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestuia, una dintre aceste persoane, al cărei schelet a fost descoperit decapitat, cu mâinile legate, aparţinea unei comunităţi dintr-o alta cultură.                 Cercetătorii au descoperit, de asemenea, obiecte de metal, caschete de lemn, vârfuri de obsidian şi minerale din regiunea de nord.