Un pensionar german, obligat de primar să renunţe la apartament pentru a putea fi cazaţi migranţii

Un pensionar german, obligat de primar să renunţe la apartament pentru a putea fi cazaţi migranţii

Klaus Roth, în vârstă de 74 de ani, trebuie să se mute din apartamentul în care a trăit timp de 24 de ani pentru a face loc migranților alocaţi comunităţii. O lege din Germania permite municipalităţilor să rezilieze un contract de închiriere cu un chiriaș în scopul de a găzdui refugiații

Județului Esslingen i-au fost alocaţi șase noi imigranți, pe lângă 40 de imigranți deja găzduiți în sat. Consiliul local a decis să găzduiască imigranții în apartamentul lui Roth, a declarat primarul Gerhard Gertitschke într-un interviu pentru Nürtinger Zeitung. 

Pentru a permite acest lucru, Roth trebuie să se mute într-un apartament mai mic. Potrivit surselor, pensionarul nu înțelege cererile municipalității. "Am investit o mulțime de bani și am lucrat în apartament. Am renovat de la zero ", a spus el. Roth are, de asemenea, probleme cu mișcarea după două operații. 

O hotărâre a Tribunalului de la Göttingen de la începutul anilor 1990 spune că o municipalitate poate rezilia un contract de închiriere cu un chiriaș în scopul de a găzdui refugiații în cazul în care alte opțiuni sunt epuizate.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Suntem sub presiune pentru a lua mai mulți refugiați", spune primarul. "Municipalitatea a oferit lui Roth asistența muncitorilor locali pentru a fi ajutat cu mutatul", a mai spus el.

În ciuda vârstei sale, Roth lucrează încă ca șofer la o asociație medicală locală și ajută la îngrijirea altor persoane în vârstă. Roth a fost implicat activ în Grupul de Lucru Asyl, ajutând migranții să găsească locuințe în momentul în care a izbucnit criza migranților în 2015, iar cum este gonit din casa unde a investit suflet şi bani pentru confortul său.

Purtătorul de cuvânt al consiliului raional a refuzat să ofere un comentariu cu privire la cazul lui Roth pentru Junge Freihet, dar a spus: "Distribuția egală a refugiaților în rândul municipalităților în locuințele este o cerință legală". "În conformitate cu principiul solidarității comunitare, alocările se fac în funcție de numărul de locuitori". Aproximativ 1.430 de solicitanți de azil sunt în prezent adăpostiți în județul Esslingen, a afirmat el, potrivit voiceofeurope