Înalt prelat al Vaticanului încarcerat, prin ordin al unui tribunal din Australia, după ce a fost găsit vinovat de pedofilie

Înalt prelat al Vaticanului încarcerat, prin ordin al unui tribunal din Australia, după ce a fost găsit vinovat de pedofilie

Cardinalul George Pell a fost plasat în arest, prin ordin judecătoresc, de un tribunal din Australia, după ce a fost condamnat. Acesta fusese acuzat de pedofilie.

Așa cum arată agenția AFP, citată de Agerpres, prelatul în vârstă de 77 de ani era în a treia poziție, în ceea ce privește ierarhia Vaticanului.

Presa internațională remarcă faptul că avem de-a face cu o condamnare a unuia dintre cei mai înalți prelați din Biserica Catolică.

Cardinalul nu a făcut nicio declarație, în ședința de azi, desfășurată în Melbourne, în statul australian Victoria, înainte de a se pronunța verdictul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înaltul prelat fusese găsit vinovat, încă din 11 decembrie anul trecut, pentru un cap de acuzare care vizează întreținerea de relații sexuale cu un minor. În același timp, a mai fost învinuit în patru cazuri de atentat la pudoare, tot la adresa unor minori, aceștia făcând parte dintr-un cor bisericesc. Copiii aveau, la data comiterii faptelor, adică 1996 și 1997, între 12 și 13 ani.

Cel care a îndeplinit funcția de secretar pentru economie al Sfântului Scaun ajunge după gratii, iar judecătorul Peter Kidd a spus, cu această ocazie, că vinovăția prelatului este ''evidentă''.

"Este o infracţiune crudă şi ruşinoasă", a declarat în continuare magistratul. ''Este vorba şi despre un abuz de încredere. A profitat de doi tineri băieţi vulnerabili'', a conchis acesta.