Scandal MONSTRU în PPE. Ungaria este pe cale de a fi dată AFARĂ . Suedia cere OFICIAL EXCLUDEREA partidului lui Viktor Orban din elita popularilor europeni

Scandal MONSTRU în PPE. Ungaria este pe cale de a fi dată AFARĂ . Suedia cere OFICIAL  EXCLUDEREA partidului lui Viktor Orban din elita popularilor europeni

Partidul moderat al Suediei va solicita Partidului Popular European să excludă guvernul Fidesz din Ungara în urma campaniei premierului Viktor Orbán împotriva lui Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.

Ulf Kristersson, liderul partidului suedez, a declarat : "Este destul de evident că Fidesz nu își va schimba atitudinea față de valorile fundamentale”

Purtătorii de cuvânt  în Parlamentul European au fost dezamăgiți săptămâna aceasta, când guvernul ungar a început o campanie finanțată de contribuabili, atacând pe Juncker împreună cu miliardarul ungur american George Soros și acuzând Bruxelles-ul că a planuit să impună politici de migrație împotriva intereselor Ungariei, potrivit www.politico.eu

Până în prezent, șefii partidelor, inclusiv președintele PPE, Joseph Daul, au protejat pe premierul ungar Viktor Orbán, având în vedere faptul că cele 12 locuri pe care Fidesz le deține în Parlamentul European sunt importante pentru majoritatea PPE și viitoarele sale perspective electorale. Conform regulilor PPE, suspendarea sau excluderea unei părți poate fi declanșată de "șapte părți obișnuite sau asociate din cinci țări diferite".

Ne puteți urmări și pe Google News

Vineri, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a declarat că acea campanie  lui Orbán este "inacceptabilă".

 Prim-ministrul croat Andrej Plenković a reacționat de asemenea la campania lui Orbán, spunând că "trimite un mesaj greșit despre politica UE în domeniul migrației".

Conservatorii suedezi au fost cei mai vocali în critica și voința lor de a acționa.

Kristersson a declarat că partidul său va face o "cerere  oficială" la  ședința  consiliului de administrație săptămâna viitoare și va discuta, de asemenea, problema cu "colegii mei nordici din PPE".

Sara Skyttedal, candidatul de top al celor moderați pentru alegerile din UE, a declarat că este "normal" să existe "opinii ușor diferite în cadrul unei organizații în care sunt reprezentate 80 de partide".

Dar a adăugat, "trebuie să existe o comunitate de valori în jurul principiilor de bază ale unei legi democratice de drept" și "din păcate, vedem că Fidesz nu mai poate fi spus că îndeplinește acest lucru pe deplin. Ei nu fac parte din PPE", a spus Sara Skyttedal