Toader nu mai ȚINE CONT de NIMIC. OUG rămâne pe MASĂ. Scrisoare explozivă către Frans Timmermans

Toader nu mai ȚINE CONT de NIMIC. OUG rămâne pe MASĂ. Scrisoare explozivă către Frans Timmermans

Recent, Frans Timmermans i-a trimis premierului Dăncilă o scrisoare în care acesta își exprimă îngrijorarea cu privire la o posibilă ordonanță a recursului de anulare.

 În replica, Tudorel Toader, ministrul Justiției, i-a scris prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, explicându-i că în ultimele luni avem 2 decizii ale Curții Constituționale care au condamnat protocoalele secrete, dar și o decizie în urma căreia Guvernul a decis să dea o Ordonanță de Urgență privitoare la posibilitatea recursului în anulare, ca urmare a erorilor înregistrate la ÎCCJ, în ceea ce privește completurile de 5 judecători.

Ba mai mult, Toader îl informează pe Frans Timmermans asupra faptului că anumite prevederi din raportul MCV contrazic deciziile CCR, iar Guvernulo să dea OUG pe legislația penală, însă nu va aplica prevederile din MCV ci doar pe cele ale Curții Constituționale.

Reamintim că pe data de 24 ianuarie, Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, i-a trimis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, pe tema posibilei OUG care să introducă recursul în anulare pentru cei condamnaţi de completurile de cinci judecători de la Înalta Curte. În acest sens, Comisia Europeană cere clarificări de la Executiv, scrie RTV.

Ne puteți urmări și pe Google News