Bugetul propus de Dragnea este contestat din toate direcțiile. PSD-ALDE, la mâna și la capriciile UDMR

Bugetul propus de Dragnea este contestat din toate direcțiile. PSD-ALDE, la mâna și la capriciile UDMR

Aprigele controverse stârnite de oficializarea bugetului național sunt departe de a se stinge, în condițiile în care contestatarii se înmulțesc de la o zi la alta, iar nemulțumiții nu sunt numai din rândul opoziției, ci și primari PSD ai unor mari orașe sau sectoare, printre care Gabriela Firea și Robert Negoiță.

În tot acest timp, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au pierdut frâiele majorității parlamentare, după valul de defectări către Pro România, ceea ce înseamnă că, momentan, coaliția PSD-ALDE nu poate trece bugetul prin plenul reunit, deși teleormăneanul depune eforturi intense pentru a tranșa vineri întreaga problemă, în Parlament. În realitate, coaliția de guvernământ a ajuns la mâna UDMR, oamenii lui Kelemen Hunor fiind singurii care ar putea cârpi satisfăcător majoritatea parlamentară. Potrivit surselor EVZ, recentele tratative cu UDMR au rămas în coadă de pește, fiind știut că politicienii maghiari negociază la sânge.

 

Față în față cu Firea

Ne puteți urmări și pe Google News

Liviu Dragnea a participat, ieri, la şedinţa Asociaţiei Municipilor din România unde au loc discuţii despre buget. La întâlnire a fost prezentă şi Gabriela Firea, în contextul în care edilul general al Capitalei i-a reproşat teleormăneanului că din bugetul Primărie se taie 25%, adică 180 milioane euro. „Am venit să ascult”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres, la intrare, întrebat fiind dacă are vreo soluţie pentru problemele primarilor. Potrivit surselor EVZ, discuțiile au fost contondente și pline de acuzații și împunsături.

 

Dăncilă, la Bruxelles

Gabriela Firea a transmis şi o scrisoare bucureştenilor în care anunţă că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăşte pe cetăţeni. Ulterior, Dragnea a declarat, ca răspuns acuzaţiilor Gabrielei Firea, că bugetul Capitalei nu s-a redus, ci a crescut, iar cei aleşi să facă ce au promis în campanie, nu să dea banii pe prostii. Potrivit unor surse, Guvernul ar urma să adopte bugetul pentru acest an, într-o şedinţa de vineri, premierul Viorica Dăncilă fiind plecată la Bruxelles, miercuri şi joi, pentru a participa la conferinţa „Lupta împotriva antisemitismului”, organizată de România.

 

Explicații veninoase

Primarul general Gabriela Firea şi-a explicat miercuri declaraţiile legate de o posibilă candidatură împotriva lui Liviu Dragnea, spunând că a făcut referire la orice post, nu doar la prezidenţiale. „Am spus la supărare că, dacă tot îmi face viaţa un calvar, o să vin şi eu după dumnealui oriunde va candida. Dar şi la Teleorman, dacă va candida, eu voi merge după domnia sa să candidez. În acest context am făcut declaraţia, nu în alt fel. Văd că s-a speculat şi culmea era ca ştire verificabilă de prietenul domnului Dragnea”, a declarat Gabriela Firea. Ea a spus, sâmbătă, că nu s-a gândit în această perioadă dacă va candida sau nu pentru prezidenţiale deoarece e prematur, însă a precizat că sunt momente când şi-ar dori să candideze împotriva lui Liviu Dragnea oriunde se va duce el.