Reducere a salariului cu 10%, pe trei luni, pentru un medic de la Spitalul din Râmnicu Vâlcea acuzat de malpraxis. Cazul a intrat şi în vizorul Colegiului Medicilor şi al procurorilor
- Vasile Andrei
- 4 februarie 2019, 19:18
În ziua de 4 ianuarie un copil de un an şi jumătate era transferat de urgenţă, din Râmnicu Vâlcea, la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, pacientul aflându-se în moarte cerebrală. Şi asta după ce micuţul ar fi fost tratat timp de o zi şi jumătate la spitalul vâlvean pentru laringită.
Rudele copilului au acuzat după aceea cadrele medicale din Vâlcea de malpraxis. O anchetă internă a fost declanşată, aratăAgerpres, iar azi a fost anunţat rezultatul acestei investigaţii.
Astfel, medicul din Secţia de Pediatrie a Spitalului din Râmnicu Vâlcea a fost sancţionat cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni, considerându-se că nu a respectat protocolul din această secţie.
"În Secţia de pediatrie, pacientul MA a fost preluat de către medicul de gardă , dr. JA - medic primar pediatru, care nu a respectat protocolul încheiat la nivelul secţiei pentru diagnosticul pe care l-a constatat şi l-a înscris în FOCG (Foaie de Observaţie Clinică Generală - n.red.), deşi a afirmat în timpul audierii în faţa comisiei de disciplină că avea cunoştinţă despre acesta", se arată în comunicatul postat pe pagina de Internet a spitalului vâlcean.
În rest, se consideră că celelalte cadre medicale nu au încălcat cu nimic procedurile.
"Personalul medico-sanitar de la UPU (medic şi asistenţi) a respectat procedura şi protocoalele care se impuneau în cazul de faţă, procedând la acordarea asistenţei medicale de specialitate şi internarea în secţia de profil în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în UPU. (...)
D-na dr. CD - medic şef pediatrie, în dimineaţa zilei de 04.01.2019, după terminarea raportului de gardă, începând cu ora 09,00 a respectat atât protocolul încheiat la nivelul secţiei pentru diagnosticul constatat şi înscris în FOCG la internare de către medicul de gardă, cât şi procedura de transfer a pacientului critic, conform OMS nr. 1091/2006", conchide comunicatul.
Totodată, Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea arată că acest caz se află şi în atenţia Colegiului Medicilor, şi al procurorilor.