Spitalul Județean CONSTANȚA are CEA MAI MODERNĂ SECȚIE DE ENDOSCOPIE DIGESTIVĂ din țară

Spitalul Județean CONSTANȚA are CEA MAI MODERNĂ SECȚIE DE ENDOSCOPIE DIGESTIVĂ din țară

Pacienții județului Constanța dispun, de astăzi, de cea mai modernă secție de investigații endoscopice digestive din țară, cu echipamente de ultimă generație, cu fonduri în valoare de 8,5 milioane de lei, care provin de la Ministerul Sănătății Consiliul Județean Constanța.

Cabinetele de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie, din cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, au fost inaugurate de președintele Consiliului Județean Constanța împreună cu directorul general al spitalului, doctorul Cătălin Grasa. Astfel, valoarea totală a aparaturii a fost de 8.5 milioane de lei, 90% fiind alocați de Ministerul Sănătății, 10% de către CJ Constanța. “Aparatura este cea mai nouă în domeniu și permite realizarea de investigații endoscopice digestive de mare precizie, (unele dintre ele,  până acum, nu se efectuau în nicio unitate medicală din Constanța), diagnostic mai rapid, sigur și de tratament modern”, potrivit medicului specialist, Eugen Dumitru, șeful secției.

Astfel, în cadrul Spitalului Județean Constanța, pot fi efectuate de acum înainte ecoendoscopii. Investigațiile sunt posibile datorită aparatului de ultrasonografie Arrieta V70. Acesta permite realizare unei game complexe de investigații, cum ar fi elastografie (măsurarea elasticității țesuturilor), ecografie cu contrast , efectuarea de puncții eco-ghidate, etc.  Dintre noile dotări fac parte două turnuri pentru videoendoscopie cu multiple dotări, 18 tuburi speciale pentru endoscopii, trei dulapuri  pentru depozitarea în mediu controlat a endoscoapelor care asigură condiții de sterilizare perfectă, o mașină  de spălat endoscoape cu 2 posturi și multe alte accesorii. “Eu nu aș pleca de la Constanța, acum, pentru că dispun de tot ce îmi trebuie, cele mai bune aparate din domeniu, la acest moment” a spus dr Eugen Dumitru.

„După numai șase luni am finalizat proiectul, reușind să avem cea mai modernă secție de endiscopie din țară. Aceste cabinete sunt deosebit de importante, deoarece în ultima perioadă numărul pacienților care au avut nevoie de acest gen de intervenții a crescut considerabil”, a declarat, la inaugurare, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, mulțumind ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pentru sprijinul financiar. El a adăugat că principala sa prioritate este Sănătatea, anunțând și alte proiecte în fruntea cărora a plasat construirea Spitalului Regional la Constanța.Iar managerul Spitalului Județean Constanța, Cătălin Grasa a precizat că de investigații cu noile echipamente de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie vor beneficia gratuit toți pacienții asigurați, fie că sunt internați în spital, fie că se programează în baza unui bilet de trimitere.

Ne puteți urmări și pe Google News