Iohannis. Kovesi. Coldea. Ghiță. Fenomenul Ploiești și tenebrele jocurilor de putere. Opinie de Cozmin Gușă

Iohannis. Kovesi. Coldea. Ghiță. Fenomenul Ploiești și tenebrele jocurilor de putere. Opinie de Cozmin Gușă

Nu doar initiatii jocurilor subterane din politica romaneasca, dar si romanii informati, se-ntreaba in acest debut de ciclu de alegeri 2019-2020, care ar putea fi evenimentele ce pot vectoriza electoral mediul politic, azi mai difuz si dezlanat ca oricand dupa 1989.

Iar primul eveniment mediatic cu astfel de potential este, cu siguranta, cel legat de DNA Ploiesti, dezvaluirile socante, incadrarile penale ale fostilor procurori de-acolo, respectiv blocajul institutiilor statului in a identifica si penaliza adevaratii autori ai derapajelor flagrante si clare. Deci, ca sa-l citez pe Tavi Hoandra, ''cine a gandit si implementat Fenomenul Ploiesti?''

 

Ce stim azi? Ca un grup de procurori ploiesteni (Onea, Portocala, Bucica, s.a.) au actionat intr-o forma dovedit infractionala, dar in numele anticoruptiei (!), pentru pedepsirea unor dusmani conjuncturali ai grupului Kovesi-Coldea. Desigur, acest cuplu este doar personificarea unui intreg mecanism  de putere oculta, agregat in timpul 'basificarii' Romaniei, mecanism prin care s-a exercitat adevarata putere in statul roman, ilegitim, ilegal, strict in scopul obtinerii de protectie si foloase pentru un grup restrans, cunoscut public sub numele de STAT PARALEL. Ultimele lucruri pe care le-am aflat, public sau nepublic, de la Sebastian Ghita, mi-au demonstrat mie si o alta dimensiune gravissima: procurorii ploiesteni au pregatit si dosare de santaj la adresa presedintelui in functie , Klaus Iohannis, ca sa asigure astfel mijloace de negociere de tip mafiot , eventual pentru perpetuarea la varful DNA a Laurei Kovesi, in mod sigur si pentru a asigura o protectie informala pentru Florian Coldea! Si cine stie ce vom mai afla public, pentru ca, in ce ma priveste, sunt chiar coplesit de ce-am auzit si vazut, si atentie, cu dovezi clare pe masa! Asadar, ca sa putem identifica consecintele, schitez aici un scurt portret pentru personajele din titlu:

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Klaus Iohannis: aflat sub presiunea anuntului public de candidatura, facut in urma unui prim mandat fara realizari, chiar nesemnificativ, isi cauta azi ancore de credibilitate precum si baze de sustinere electorala; parasit in mod real de nucleul dur al baronilor PNL-PDL, care fie nemultumiti, fie ghidonati subteran de ''factorul Coldea'', Iohannis se confrunta in plus cu spectrul unei ''stransori publice de tip menghina, stanga-dreapta'', determinata sa-i subtieze sprijinul electoral pana la un scor care nu-i va mai permite candidatura cu sanse de tur doi; asta este in mod evident, atat planul lui Dragnea& Comp. , cat si al securistilor din spatele PLUS+USR, tabere politice unde cei interesati vor gasi un numitor comun ce-si are explicatia in acelasi ''factor Coldea''; si-aici ajungem din nou la Ploiesti si la demersul anti Iohannis marturisit public de Sebastian Ghita si altii, dublat, atentie, si de inculparea lui Vasile Blaga de catre aceiasi DNA Ploiesti si Portocala, inculpare ce are efectul pervers de slabire a lui Iohannis din interiorul PNL!

 

Laura Kovesi:  petrecandu-si timpul intr-un micut birou de la Parchetul General, coplesita de sirul acuzelor publice impotriva unitatilor speciale DNA de la Ploiesti, Oradea, Brasov, aflate in subordinea sa, fiind disperata de relativa impotenta a fostilor parteneri de stat paralel, dar si de incertitudinea sustinerii de la Washington, nu am indoieli ca va prefera in mod firesc si logic oimplicare politica activa  si decisiva, cu certitudine impotriva celui pe care-l considera cu adevarat responsabil de decaderea ei, respectiv Klaus Werner Iohannis; iar dupa dezvaluirile cu dosarul de santaj contra Iohannis pregatit chiar de subalternii dansei de la Ploiesti, treburile-s clare si pentru sustinatorii actualului presedinte; prin octombrie 2018, sugeram o candidatura la prezidentiale din parte lui Kovesi, sustinuta impreuna tocmai de cele doua partide mosite de catre Coldea, adica un  PLUS+USR; forta securistilor ce-i ridica soclul unui Ciolos ce l-a tradat pe Iohannis inca din 2015 in campanie, dosarul anti-Iohannis comandat de Kovesi-Coldea la DNA Ploiesti folosit cu dibacie in pre-campanie, demobilizarea ordonata a  unei parti importante din PNL, pot arata azi ca am avut dreptate, si ca asta poate fi reteta unei Kovesi candidat in turul doi, in loc de Iohannis; atentie, joc care-l avantajeaza si pe Dragnea, care se va descurca mai usor in finala cu fosta lui partenera de chiolhanuri.

 

Florian Coldea: avand atatea fronturi deschise  (si-atatea nenorociri la activ!) , deci multi dusmani ce stau cu ''degetul pe tragaci'', este limpede pentru cei cu ratiune ca singura posibilitate pentru fostul prim-adjunct al SRI sa stea in prim-planul jocurilor actuale, este o protectie de tip informal, ce se-acorda intr-un fel ''cutumial'' unora dintre cei ce-au avut acces la secrete de stat sensibile; daca se va dovedi si ce banuiesc unii, c-ar mai executa si sarcini operative in continuare (din partea ambelor ''paduri''), atunci veti fi convinsi ca generalul Coldea poate fi ''maker-ul'' alegerilor viitoare; si atentie, in calitate atat de ''tutore'' al celor de la DNA Ploiesti, cat si de adversar declarat al lui Iohannis, si cu toate dosarele infamante in geanta folosite ilegal impotriva puternicilor zilei, si cu toata armata de jurnalisti-securisti, care-i urmeaza indicatiile de 'voie, de nevoie'.

 

Sebastian Ghita:  il cunosteam oarecum pe Sebi Ghita inca din 2001-2002, cand eram secretar general al PSD, iar el incepea sa-si marcheze influenta in organizatia PSD Prahova; discutiile cu el din ultima perioada, fie cu prilejul intalnirii de la Belgrad, fie telefonice, m-au lamurit pe deplin despre ce i s-a intamplat in urma intalnirilor sau parteneriatelor din fostul STAT PARALEL; e treaba lui cum isi va administra dezvaluirile sau marturiile in scopul recuperarii statutului de cetatean roman ce vrea sa traiasca in tara lui (si m-a convins ca-si doreste asta!); dar mecanismul demonizarii lui publice si a tentativelor de arestare, mi-au aratat mie nu doar ca a fost ales de catre STATUL PARALEL sa fie victima de serviciu, dar cei carora le era teama de ce stie Sebi Ghita despre ei  (in principal Kovesi-Coldea) au dorit cu disperare ca el sa poata sa mai vorbeasca despre acele detalii infamante aduse la adresa lor, strict din postura de puscarias, si-n nici un caz din cea de ''azilant politic'', postura care augmenteaza afirmatiile facute; in orice caz , Ghita are meritul ca prin dovezile si dezvaluirile sale  impotriva lui Coldea a salvat SRI-ul de o implozie controlata, pe care fostul prim-adjunct o pregatea cu minutiozitate; si mai are un merit legat de devoalarea practicilor staliniste de la DNA Ploiesti; si, daca doar astea ar fi, trebuie puse obligatoriu in balanta cu greselile sau excesele sale, pe care sunt convins ca si le va asuma si public cat de curand; iar fanilor mei si ai postului Realitatea TV, le transmit ca in aceasta cheie strategica si legitima sa citeasca interesul de a ma intalni si discuta cu Sebi Ghita; iar dezvaluirile pe care le-a facut in emisiunea lui Tavi Hoandra de sambata seara, detallind bomba santajista clocita de Coldea-Kovesi impotriva lui Iohannis, confirma c-am actionat corect. 

 

 

Va rog acum, pornind de la ipoteza mea ca ceea ce s-ntamplat la DNA Ploiesti este determinant pentru vectorizarea alegerilor urmatoare, si recapituland potentialul atitudinilor si faptelor din descrierea celor patru personaje, sa va adresati intrebari, ale caror raspunsuri v-ar putea lamuri despre viitorul imediat si consecintele pentru Romania.

Incep eu cu cateva intrebari pe care mi le adresez deja:

 

Mai poate Coldea si-ai sai sa tina sistemul institutiilor statului intr-o imobilitate perplexa? Sau dezvaluirile de la DNA Ploiesti cel putin il vor demobiliza  printr-o anatemizare decisiva?

 

Securismul reinventat pe aliniamente dreapta-stanga, mediatic-civic, justitie, va castiga partida de putere din 2019-2020? Sau mai avem resorturi de normalitate si civism care sa contrabalanseze acest plan disperat si antinational?

 

Ar mai putea aparea unii ca Sebastian Ghita care sa marturiseasca public, din interiorul fostului sistem ocult, ororile pe care le-am indurat fara sa percepem ce se-ntampla de fapt? Sau frica si lasitatea vor precumpani in balanta fiecarui actor din interiorul acelui sistem?

 

Mass-media din Romania mai are forta sa se solidarizeze in interesul breslei, fie el comercial, dar mai ales legitim pentru o categorie profesionala ce-si revendica activitatea publica in interesul audientei specifica fiecarei entitati media? Sau patronii vor ceda santajului curent, iar vectorii de opinie mediatica vor ramane in rusinoasa si umila postura de ''butonabili''?

 

P.S. Ca sa fie public si clar, azi la ''marele DNA Ploiesti'', mai lucreaza procurorul Marin, ca sef interimar trimis de la Bucuresti, si un singur procuror in subordine! Aloooo?!