Poliția italiană a confiscat o mare sumă de bani de la cel mai un temut clan mafiot

Poliția italiană a confiscat o mare sumă de bani de la cel mai un temut clan mafiot

Poliția italiană a confiscat bunuri în valoare de 2.4 milioane de euro de la principalul clan mafiot din Roma, Casamonica, conform DPA.

Printre bunurile confiscate s-a numărat și o secţiune a unei "vile de lux" din cartierul Anagnina, o fortăreaţă a clanului Casamonica, decorată cu statui de marmură, informează într-un comunicat poliţia financiară, Guardia di Finanza, conform mediafax.ro.

Poliţia a efectuat un raid care i-a vizat pe Abramo Di Guglielmi, cunoscut sub numele "Marcello Casamonica", pe sora sa Giulia şi pe cumnatul său Romolo Cerello.

Cei trei au fost deposedaţi de bunuri pentru că veniturile lor declarate erau atât de mici, încât un judecător a emis verdictul că averea lor nu a fost dobândită legal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Guardia di Finanza, ei au fost implicaţi în pariuri pe curse de cai, trafic de droguri, jafuri, furturi şi mai multe fraude.

Membrii clanului Casamonica sunt italieni de etnie romă. Ei au reputaţie de temut pentru cămătărie, trafic de droguri şi extorcare şi sunt renumiţi pentru aroganţa lor, notează DPA.

În 2015, când şeful clanului, Vittorio, a murit, el a avut o înmormântare grandioasă, cu o trăsură cu cai, o formaţie care cânta muzica din filmul "Naşul", în timp ce peste procesiune erau aruncate petale de trandafiri din elicopter.