Amin Nasser: Arabia Saudită va fi cea care va pompa ULTIMUL BUTOI de petrol din lume

Amin Nasser: Arabia Saudită va fi cea care va pompa ULTIMUL BUTOI de petrol din lume

Cel mai mare producător al OPEC continuă să se aștepte ca cererea globală de petrol să continue să crească cel puțin până în 2040 și se consideră a fi cel mai bine echipat producător de petrol pentru a continua să răspundă acestei cereri în lume.

Arabia Saudită va fi cea care va pompa ultimul butoi de petrol din lume

„Amin Nasser, director al gigantului Saudi Aramco, a declarat săptămâna acesta pe marginea Forumului Economic Mondial de la Davos că "Cererea de petrol va continua să crească ... Suntem producătorul cu cel mai mic cost și ultimul butoi va veni din regiune" , a declarat Nasser pentru CNN.  

De câțiva ani, Nasser a susținut că cererea de petrol de vârf nu este niciodată în vizor, că petrochimia va conduce creșterea cererii de petrol până în 2050. Resursele sunt inepuizabile".

Fiind cel mai mare exportator de petrol brut din lume, Arabia Saudită nu va renunța cu ușurință la coroana și la greutatea geopolitică care o duce.

Saudiții au cele două ingrediente cheie pentru a continua să pompeze petrol: regatul are rezerve uriașe și costuri scăzute de producție.

La începutul acestei luni, Arabia Saudită a anunțat că o estimare independentă a rezervelor sale de petrol de către DeGolyer și MacNaughton (D & M) a arătat că totalul rezervelor dovedite ale Regatului au fost 268,5 miliarde de barili , la sfârșitul anului 2017, față de aproximativ 266 de miliarde estimate anterior.

 

Ne puteți urmări și pe Google News