DOLIU în familia Patriarhului Daniel

DOLIU în familia Patriarhului Daniel

Cumnatul Patriarhului României, învăţătorul Ioan Octavian Vișan-Ciobotea, a fost condus joi pe ultimul drum de familia îndurerată, ierarhi, clerici şi prieteni.

Ioan Octavian Vişan-Ciobotea a fost soţul Floarei Vişan-Ciobotea, sora Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și a trecut la cele veşnice în 15 ianuarie 2019, cu două săptămâni înainte de a împlini vârsta de 70 ani. Slujba înmormântării a fost oficiată la Mănăstirea Cernica de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în prezenţa Părintelui Patriarh Daniel, scrie Basilica.ro.

La slujbă au asistat Episcopii vicari patriarhali, Varlaam Ploieşteanul, Ieronim Sinaitul, membri ai Administraţiei Patriarhale şi ai Arhiepiscopiei Bucureştilor, precum şi numeroşi clerici din Capitală şi din ţară.

Învăţătorul Ioan Octavian Vișan-Ciobotea „s-a strămutat la veşnicele lăcaşuri într-o zi importantă pentru cultura şi pământul românesc, 15 ianuarie”, s-a spus în timpul ceremoniei de la Cernica. „El s-a ostenit mult învăţându-i pe discipolii săi să preţuiască valorile adevărate ale culturii româneşti”, a mai spus ierarhul.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul l-a numit pe învățătorul Ioan Octavian Vișan-Ciobotea un „dascăl de vocaţie” care şi-a închinat viaţa „şcolii româneşti”, dând dovadă de „răbdare, foarte multă iubire şi pricepere”. Cumnatul Patriarhului e tatăl a dăuă fete, Stela şi Antuza, născute în perioada în care familia a trăit la Lugoj.

Preasfinţia Sa a remarcat faptul că, după mutarea familiei Vişan-Ciobotea în Bucureşti, în casa lor au fost primiţi ierarhi, preoţi, monahi, „fiind pentru mulţi dintre ei casă de oaspeţi”. (Sursa foto: Mircea Florescu/Basilica.ro)