Avertisment de la NASA: UN NOU ASTEROID de 70 m se va apropia ASTĂZI de Terra

Avertisment de la NASA: UN NOU ASTEROID de 70 m se va apropia ASTĂZI de Terra

Un asteroid uriaş descoperit în urmă cu o săptămână va trece prin fața terrei, dezvăluie o sursa NASA şi citată de Express. Asteroidul, botezat AX2 de către NASA, a fost observat pentru prima dată pe radare pe 3 ianuarie. Astronomii de la NASA apreciază că roca uriaşă se apropie de Pământ cu o viteză vertiginoasă în această după-amiază.

Astăui, 12 ianuarie, oamenii de știință ai laboratorului de propulsie NASA (JPL) cu bază în California, așteaptă ca asteroidul AX2 să ajungă spre Pământ la 13,08 GMT.

În timpul abordării sale, asteroidul ar putea rata "ținta" cu mai mult de 6,7 milioane km. Asteroidul este mai mare decât Turnul înclinat din Pisa și coloana lui Nelson din Londra, ceea ce este suficient pentru a fi ținut sub observație. Cercetatorii de la JPL estimeaza ca asteroidul AX2 măsoară între 32 şi 71 m diametru. Un astfel de asteroid este de 3,5 ori mai mare decât o pistă de bowling și de 8,4 ori mai mare decât un autobuz imperial din Londra.

NASA așteaptă ca acest asteroid, AX2, să reducă distanța la doar 6,74 milioane km. Aceasta ar însemna de 17, 5 ori distanța dintre Terra și Lună. Potrivit tot NASA, toate asteroidele și cometele care se găsesc la mai puțin de 50 de milioane de km de orbita terestră din jurul Soarelui sunt considerate "obiecte apropiate de Pământ".

Ne puteți urmări și pe Google News

NASA a spus: "În orbita din jurul Soarelui, obiectele apropiate de Pământ, pot ajunge pe planeta noastră". Prin apropiat în termeni umani, înseamnă zeci de milioane de kilometri ". Dupa trecerea asteroidului AX2, NASA se asteapta ca următorul asteroid ar trebui să treacă pe lângă Terra în dimineața zilei de 5 ianuarie 2033, notează express.