Încă o INVESTIȚIE URIAȘĂ. O mare companie contribuie cu zeci de MILIOANE de euro pentru industria auto. Apar roțile INTELIGENTE

Încă o INVESTIȚIE URIAȘĂ.  O mare companie contribuie cu zeci de MILIOANE de euro pentru industria auto. Apar roțile INTELIGENTE

Concernul german Bosch a anunțat că va demara încă o investiție uriașă în industria auto: va deschide la Miskolc, în Ungaria, o fabrică. Investiția se ridică la 43,6 milioane de euro, iar Guvernul ungar va avea o contribuție de 2,65 de miliarde de forinți.

În cadrul proiectului care va dura până în 2021 se vor realiza, printre altele, linii de producţie şi echipamente de testare pentru produse de nouă generaţie - au anunţat la Miskolc şefii companiei germane, citați de agenția ungară de știri MTI.

Potrivit oficialilor companiei, investiţia va permite producţia şi modernizarea noilor generaţii ale produselor deja existente şi realizarea unora noi, de exemplu, a roţilor inteligente.

„Economia internaţională priveşte Ungaria nu doar ca un loc propice pentru producţie, ci şi ca unul pentru cercetare şi dezvoltare; marile companii străine continuă să aibă încredere în Ungaria, în stabilitatea politică şi economică, respectiv în nivelul de pregătire a forţei de muncă – a spus ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, prezent, vineri la eveniment.

Potrivit oficialului ungar,  companiile nu au investit niciodată atât de mulţi bani ca anul trecut,  98 de investiţii majore, în valoare totală de 1380 de miliarde de forinţi. Guvernul Ungariei a contribuit la toate astea cu 135 de miliarde de forinţi .

Referindu-se la Bosch, şeful diplomaţiei maghiare a menţionat că este vorba despre una dintre cele mai importante companii din lume, care îşi extinde în mod continuu activitatea din Ungaria, realizând noi şi noi investiţii. Compania este, de asemenea, un actor cheie în cooperarea economică maghiară-germană. Firma este determinantă şi în ceea ce priveşte cooperarea economică dintre Ungaria şi Germania. Ministrul a mai subliniat că Germania este cel mai important partener comercial al Ungariei, 27% din exporturile maghiare pleacă spre Germania, iar Germania este investitorul numărul unu în Ungaria, 29% din capitalul operaţional străin provenind din Germania. 28 dintre cele 98 de mari investiţii de anul trecut sunt germane, scrie MTI.

Compania Bosch este prezentă în Ungaria din 1898 – de peste 120 de ani, iar în 2017 cifra de afaceri a celor nouă filiale în care lucrează aproape 15.000 de angajaţi a a depăşit 244 de miliarde de forinţi. Încasările din vânzări ale concernului care oferă locuri de muncă la peste 402.000 de oameni au fost, în 2017, de peste 78 de miliarde de euro.

Frank-Stephan Kupfer, directorul economic al Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., a vorbit despre faptul că investiţia aceasta va consolida şi mai mult importanţa strategică a fabricii de autovehicule de la Miskolc, precum şi poziţia sa globală. Compania a fost înfiinţată în 2003, produce piese auto şi motoare electrice şi are 2.500 de angajaţi.