BĂTRÂNI JEFUIȚI de o GRUPARE de HOȚI. Metoda ULUITOARE folosită de INFRACTORI

BĂTRÂNI JEFUIȚI de o GRUPARE de HOȚI. Metoda ULUITOARE folosită de INFRACTORI

O grupare de hoți care urmăreau bătrâni și îi jefuiau a fost prinsă de polițiștii din București. Este vorba de două femei și un bărbat care acționau prin metoda „Pomana”. Adică se ofereau să le ofere bătrânilor pomană, intrau în casele lor și le furau banii.

Hoți care acționau pe raza municipiului București au fost prinși, sâmbătă seara, în urma unei acțiuni a Poliției Capitalei. Au fost prinși în flagrant după ce au furat 8.500 de lei de la doi bătrâni. Infractorii sunt suspectați și de jefuirea altor vârstnici. 

Oficiali ai Poliției Capitalei au anunțat că, în seara de 5 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciul Investigații Criminale - Sectorul 3 Poliție au reținut două femei și un bărbat, sub acuzația de furt calificat prin metoda imprietenire, oferirea de pomană.

Mai exact,  polițiști ai Sectorului 3, care îi aveau în vizor pe infractori, au observant, în cursul dimineții, cele două femei care s-au deplasat în mod constant în spatele unui bărbat în vârstă, ce mergea cu ajutorul unui cadru, iar când acesta a intrat în scara unui bloc, au pătruns împreună cu acesta în imobil. În scurt timp cele doua au ieșit și au plecat cu un autoturism ce le aștepta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, aceleași femei au abordat un alt vârstnic și au întrat într-un alt bloc.

Poliția Capitalei transmite că, acționând cu rapiditate, oamenii legii i-au identificat pe cei doi bătrâni, ambii în vârstă de 85 de ani, care le-au relatat că au primit în locuințe două femei care le-ar fi dat de pomană, dar după plecarea acestora au observat că din locuință le-au dispărut banii. De la unul dintre bătrâni, hoațele au furat 5.500, iar de la celălat 3.000 de lei.

Imediat, colegii polițiștilor, aflați în teren, pe urmele hoților, au blocat în trafic autoturismul cu care se deplasau femeile. Cei trei ocupanți au încercat să fugă, dar au fost imobilizați. În urma perchezițiilor corporale, asupra celor în cauză, a fost găsită suma de 8.500 lei.

Cele trei persoane au fost conduse la audieri și ulterior reținute, urmand a fi prezentate în fața magistraților, transmite Poliția Capitalei.

Cele două femei, de 45 și respectiv 31 de ani sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar bărbatul de 28 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la furt calificat, dar și pentru conducere fără permis.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sector 3 continuă activitățile în cauză, dar și pentru documentarea întregii activități infracționale a celor trei persoane reținute.

Cauza a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

În acest context, Poliţia Capitalei își reînnoiește apelul și vă îndeamnă sa fiți atenți pe cine primiți în casă. Necunoscuții nu vă dau de pomană, nu vă bucurați de nimicuri, pentru că puteți deveni victime.  Și pentru că am adus frecvent în atenție masurile de prevenire în această zonă, a furturilor prin imprietenire, este necesar să precizăm că ele sunt dublate în permanență de activitatea din teren a structurilor de investigații criminale, așa cum este și în situația de față.