O universitate din România, în top 10 la nivel mondial, într-un domeniu de importanță majoră

O universitate din România, în top 10 la nivel mondial, într-un domeniu de importanță majoră

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este singura universitate din România care face parte dintr-o analiză internațională, publicată de Science of the Total Environment. 

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca este unitatea de învățământ care alături de Universitatea din București, continuă să ocupe locuri onorante în clasamentele internaționale. Drept exemplu, într-o ierarhie realizată de Science of The Total Environment, universitatea clujeană face parte din top 10, alături de universități de prestigiu din Statele Unite și Marea Britanie

„Babeș-Bolyai" este pe locul 7 la nivel mondial, la capitolul „Carbon Capture and Storage" (CCS) și primul loc la nivel național. În acest clasament fac parte 744 de instituții din întreaga lume. Din top 10 mai fac parte 4 universități din Statele Unite, 2 din Marea Britanie, una din China, una din Germania și una din Olanda.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profesor UBB, în topul autorilor din domeniu

Călin Cormoș, membru al Departamentului de Inginerie Chimică al Facultății de Chimie și Inginerie Chimică din cadrul UBB ocupă locul 3 în topul autorilor din domeniu, la nivel mondial. Profesorul Cormoș a fost inclus ca urmare a cercetărilor sale efectuate în perioada 1997-2017.

„Faptul că UBB, prin grupul de cercetare condus de profesorul Călin Cormoș, este pe o poziție atât de vizibilă într-un domeniu științific de referință la nivel internațional, cu impact major pentru sănătatea și viața planetei, este un fapt onorant pentru România. În plus, performanța academică a profesorului Cormoş este una de excepție, care face cinste UBB și României. În final, prin astfel de activităţi academice studenții UBB din domeniu au acces la educație de calitate, iar societatea beneficiază direct din relația cu ştiinţa“, a declarat prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice, prof. univ. dr. Daniel David.