Ce decizie a luat Neagoe după infarctul suferit pe teren. Se schimbă regulamentul?

Ce decizie a luat Neagoe după infarctul suferit pe teren. Se schimbă regulamentul?

Dinamo va rămâne cel mai probabil fără antrenor după ce Eugen Neagoe ar fi promis familiei că va demisiona și va lua o pauză de la fotbal, dar cazul lui deschide și o discuție despre schimbarea regulamentului

Scandalurile și dramele par să nu se mai sfârșească în sânul echipei Dinamo și inclusiv atunci când totul pare să meargă mai rău ca niciodată, ceva nou apare și te lasă cu gura căscată. Așa s-a întâmplat duminică seara, când, în minutul 25, Eugen Neagoe s-a prăbușit pe banca de rezerve și s-a trezit abia în salvare, asta după ce o echipă de medici reușiseră să-l aducă la viață în urma infarctului pe care l-a suferit.

Stresul întotdeauna poate fi un factor favorizant, dar nu numai stresul a dus la această situaţie”, declara ulterior, în miez de noapte, Alexandru Caloian, şeful unităţii de primiri urgenţe de la spitalul Floreasca.

Prunea și Dragomir sunt categorici: „Să plece!”

În aceste condiții, mai ales că o bună parte dintre suporteri l-au hulit din prima secundă a mandatului său, Neagoe a primit indicații clare din toate direcțiile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Așa este la Dinamo. E o boală! Din cauza presiunii suporterilor s-a întâmplat tot. Nici nu poți să îți faci meseria. Sunt câțiva huligani care trebuie liniștiți. Mi-au dat lacrimile. Mi-am dat seama imediat că e un infarct. Când am văzut cum respiră am realizat.

Dacă revine la Dinamo, nu e sănătos la cap! Trebuie să plece urgent de acolo. Vrea să moară!? E băiat tânăr și un antrenor foarte capabil! Dacă nebunii nu îl vor, să plece!”, a declarat la finalul meciului Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Același mesaj l-a primit și de la unul din apropiații săi, Florin Prunea. Președintele lui Dinamo este chiar cel care l-a adus pe Neagoe la Dinamo și, dacă după incidentele din prima etapă de la Ovidiu le-a luat apărarea fanilor, fostul portar a răbufnit la conferința de presă.

Îl sfătuiesc să se lase naiba de fotbal. Atâta ură la acest club nu am văzut în viața mea!”, a sunat îndemnul categoric al lui Prunea, care era vizibil afectat de toate evenimentele.

Soția și fiica, mai puternice decât fanii lui Dinamo

Încă din prima secundă petrecută în spital, Eugen Neagoe le-a avut alături de el pe soție și fiică, iar ceea ce n-au reușit fanii lui Dinamo în cele două luni de la instalarea tehnicianului, au reușit cele două femei. Chiar dacă primul gând al lui Neagoe a fost tot la fotbal, una din primele sale întrebări fiind cât s-a terminat partida cu Craiova, familia tehnicianului a pus piciorul în prag. „Demisia!”, i-au cerut cele două la unison, un refren devenit deja hit în această vară în curtea lui Dinamo. Și, conform Gsp, Neagoe se pare că a acceptat și va părăsi conducerea tehnică a echipei în aceste zile.

Se schimbă regulamentul din cauza lui?

O altă perspectivă a problemei abordată aseară a fost decizia arbitrului Istvan Kovacs de a continua meciul, asta chiar dacă mulți dintre jucătorii lui Dinamo începuseră să plângă și să tremure pe teren, fiind clar că gândul nu le mai era la fotbal. Cu toate acestea, arbitrul nu a avut la îndemână nicio pârghie regulamentară pentru a opri jocul definitiv. În acest sens a venit și intervenția lui Cristi Balaj, fostul arbitru FIFA venind cu propunerea schimbării regulamentului pentru a acoperi și o astfel de situație.

Arbitrul nu poate decide dacă o echipă este în stare din punct de vedere emoțional să continue meciul. Aici, regulamentul ar trebui schimbat, să fie mai maleabil. Să dai voie să fie meciul rejucat dacă fotbaliștii unei echipe îi spun arbitrului că nu se mai simt în stare din punct de vedere emoțional să continue”, a spus Cristi Balaj, la Telekom Sport.