6/49: potul romanesc provoaca isteria europeana

6/49: potul romanesc provoaca isteria europeana

Nici ieri, la a 21-a încercare, n-a fost câştigat marele premiu la Loto 6/49. Duminica viitoare, potul va ajunge la 12 milioane de euro.

Premiul cel mare la 6/49, în valoare de aproape 11 milioane de euro, nu a fost adjudecat nici ieri. Chiar dacă s-au jucat peste 6 milioane de variante, cele şase numere norocoase nu au fost ghicite de niciun jucător. „Pentru săptămâna viitoare estimăm că vom avea la Categoria I un premiu de peste 12 milioane de euro“, ne-a declarat Liliana Mincă, preşedintele Loteriei Române. Se joacă până se câştigă

Chiar dacă banii adunaţi ca report la Categoria I au depăşit încă de săptămâna trecută cel mai mare premiu câştigat în istoria Loteriei, numărul de bilete jucate nu a fost la fel de mare ca în august, atunci când s-au dat 10 milioane de euro. Chiar şi aşa, încasările din bilete pentru extragerea de ieri au fost de peste 7 milioane de euro.   Loteria a dat ieri 55 de premii la categoria a II-a, câştiguri de peste 10.000 de euro, şi alte 3.702 premii la Categoria a III-a. Chiar dacă nici săptămâna viitoare nu se va câştiga, conducerea Loteriei nu are de gând să redistribuie banii de la Categoria I spre alte categorii. „Jocul merge mai departe până când vom avea un câştigător. Avem un regulament pe care trebuie să-l respectăm“, a mai spus Mincă. Un nou record

Potrivit estimărilor, dacă se va juca în acelaşi ritm ca săptămâna aceasta, la premiul cel mare de la Categoria I se va adăuga încă cel puţin un milion de euro. Potul cel mare nu s-a mai câştigat de 21 de săptămâni, adică de pe 26 august. Atunci, un călărăşean norocos a intrat în posesia a aproximativ 10,4 milioane de euro. Până anul trecut, premiile la Categoria I abia dacă treceau de 5 milioane de euro. Săptămâna trecută, la agenţiile loto românii au stat la cozi pentru a-şi cumpăra bilete, însă rândurile din faţa casieriilor nu se comparau cu cele din august.

Ne puteți urmări și pe Google News

ATRACTIE Jucători de import

Potul cel mare i-a atras şi pe unguri, şi pe sârbii din apropierea graniţelor cu România. În oraşul Sânnicolau a fost mare aglomeraţie zilele trecute. „Vin şi schimbă forinţi la casa de schimb, apoi joacă la loto“, ne-a declarat un angajat al primăriei. În capătul opus al judeţului Timiş, la Deta, oraş aflat aproape de graniţa cu Serbia, au venit numeroşi sârbi. Şi în judeţul Arad, în special la agenţiile din Nădlac sau Pecica, au ajuns sute de unguri. Cei mai mulţi au jucat şi în Ungaria (unde e report mare, de asemenea). „Sper să câştig, asta e important. Acum nu mai contează ţara în care câştigi la loterie“, ne-a spus o femeie venită din Ungaria. Ungurii nu joacă sume mari, şi cei mai mulţi preferă variante simple. (Alex Negru, Mălin Bot)