Evenimentul Zilei > Social > 6 lucruri interesante despre cariera lui Messi
6 lucruri interesante despre cariera lui Messi

6 lucruri interesante despre cariera lui Messi

Nu putem spune daca este, sau nu, cel mai mare jucător de fotbal al tuturor timpurilor. Dar putem spune fară rețineri că este de departe unul dintre cei mai buni. Fară el, fotbalul ar fi fost mult mai sarac, iar Barcelona nu ar fi cucerit atât de multe trofee.

Mulți dintre copii visează să ajungă că Messi iar pentru ei, cât mai ales pentru iubitorii de fotbal în general, am pregătit acest articol în care vom prezenta 6 lucruri interesante despre cariera lui Messi.

Dacaiubești fotbalul saudaca Messi este unul dintre idolii tai, atunci trebuie săștiineapărat aceste lucruri interesante care iți vor îmbogățicunoștințele despre fotbal câtși despre Leo Messi.

1. Primul contract cu Barcelona a fost pe un șervețel de hârtie

Chiar daca nu mai joaca în Spania, Messi va rămâne pentru totdeauna în istoria Barcelonei. Că a avut o cariera impresionanta la Barcelona o știm bine cu toții, însă mai putini sunt cei care stiu cum a început toată aceasta aventura.

Ei bine, din punct de vedere birocratic cel puțin, totul a început într-un mod inedit. Toate detaliile contractuale au fost notate pe un șervețel de hârtie, iar asta pentru a se asigura că nu-l pierd pe adolescentul atât de talentat.

2. Barcelona a făcut orice că să nu-l scape

Doar 13 ani avea Messi atunci când Barcelona a făcut contractul pe un șervețel de hârtie. Reprezentanții clubului spaniol au fost cuceriți de talentul și abilitățile argentinianului, așa că au făcut totul pentru a-l aduce în propria curte, graba de a vedea lucrurile rezolvate fiind evidente.

Clubul s-a oferit să îi plătească atât facturile medicale, cât și costurile pentru ca întreaga lui familie să se mute în Spania, ceea ce s-a și întâmplat.

3. În copilărie a întâmpinat probleme de sănătate

Știm cu toții despre Messi că nu este un jucător foarte înalt, chiar daca nu de puține ori a reușitsăsurprindăfundași cu talie, marcând goluri cu capul.

Înălțimeasă ar putea fi o consecință a problemelor de sănătate pe care jucătorul le-a avut lavârstă de doar 11 ani. Messi a întâmpinat o deficienta a hormonului de creștere, cauzând astfel o creșteremailenta. Tratamentul de 1000 de dolari era prea costisitor, pe atunci, pentru familia argentinianului.

4. A debutat pentru Barcelona la vârstă de 17 ani

Doar 17 ani avea Messi când a debutat pentru echipa mare a Barcelonei. Se întâmpla într-un meci jucat împotriva lui RCD Espanyol, fiind al treilea cel mai tânăr jucător pe atunci care a jucat pentru club, precum și cel mai tânăr jucător care marcase pentru această echipă.

5. 8 ani mai tărziu marcase deja 200 de goluri în Spania

Nu degeaba este unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din toate timpurile! În doar 8 ani, Messi marcase deja 200 de goluri în La Liga, realizare care îl făcea să fie cel mai tânăr jucător care reușise asta.

Astăzi, puține case de pariuri ar include în oferta un astfel de pariu curajos. Cu toate acestea, găsești multe pariuri interesante în oferta principalelor case de pariuri care activează la noi. Drept urmare, merita analizate și exploatate la adevărată lor valoare.

6. Este al doilea cel mai bogat jucător de fotbal din lume

Fotbalul este astăzi o adevărată industrie. Nu numai că exista o mulțime de case de pariuri care oferă bonusuri și cote cu ajutorul cărora poți obține profituri excelente, ci totodată jucătorii de fotbal au contracte care le aduc averi impresionante.

Fiind unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din toate timpurile, nu ar trebui să ne surprindă faptul că este și unul dintre cei mai bogați. Cei de la Forbes spun despre Messi că este al doilea cel mai bogat jucător din lume. Un singur jucător l-a depășit, anume marele rival Cristiano Ronaldo.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante și mai interesante lucruri pe care ar trebui să le cunoști despre cariera lui Messi. Iar cum acesta va mai juca încă niste ani buni, indiferent de echipa pentru care va activa, cu siguranță va înregistra noi recorduri și ne va mai demonstra de ce este considerat a fi unul dintre cei mai buni.