Evenimentul Zilei > International > 6 ianuarie: Un milion de oameni ies în stradă pentru Trump
6 ianuarie: Un milion de oameni ies în stradă pentru Trump

6 ianuarie: Un milion de oameni ies în stradă pentru Trump

Organizatorii marelui miting în sprijinul președintelui Donald Trump de la Washington, din 6 ianuarie, au anunțat noi detalii despre eveniment.

Amy Kremer, una dintre organizatoarele „Marșului pentru Trump”, afirmă că manifestația pe care ea o organizează va avea loc la The Ellipse, un parc cu o suprafață de 21 de hectare aflat la sud de Casa Albă.

Locul este „la câțiva pași de Casa Albă”, a scris Kremer pe Twitter, cerându-le oamenilor să vină pe 6 ianuarie devreme, deoarece porțile se închid la ora 7 dimineața.

Asemenea protestelor asemănătoare organizate la sfârșitul anului trecut, mai multe grupuri plănuiesc evenimente separate despre care se așteaptă că, la un moment dat, vor fuziona.

Organizatorii manifestațiilor spun că doresc să îl sprijine pe Trump și să protesteze împotriva a ceea ce au numit ca furtul alegerilor prezidențiale.

„Democrații trebuie opriți”

„Democrații complotează pentru a confisca și anula voturile Republicanilor. Poporul american trebuie să îi oprească. Împreună cu președintele Trump, vom face tot ce trebuie pentru a asigura integritatea acestor alegeri, pentru binele țării”, se arată pe pagina de internet a „Marșului pentru Trump”, potrivit Epoch Times.

Donald Trump a anunțat vineri că intenționează să participe la proteste, un imbold pentru partizanii săi să fie prezenți în număr cât mai mare.

Mișcarea „Stop the Steal” (Opriți furtul) le-a spus oamenilor să se adune la The Ellipse la 9 dimineața, înainte de a se îndrepta către Capitoliu la ora 13.

Ali Alexander, principalul organizator al mișcării „Stop the Steal”, a declarat că presiunea exercitată de grupul său a determinat 11 senatori Republicani să conteste listele electorale în timpul sesiunii comune a Congresului, în care urmează să fie validat viitorul președinte.

„Apelurile voastre, ale tuturor, au funcționat”, a declarat Alexander într-un clip video de sâmbătă.

Site-ul de internet al grupului afirmă: „Congresul nu poate valida acest colegiu electoral fraudulos”.

„Mamele din America” vin și ele

Alexander a adăugat luni că la evenimentele „Stop the Steal” de această săptămână s-au adăugat noi oratori, printre care președinta Partidului Republican din Arizona, Kelli Ward.

Alți vorbitori sunt reprezentantul Georgiei, Vernon Jones, un Democrat, și reprezentanții Republicani Lauren Boebert, de Colorado, Lance Gooden, de Texas și Marjorie Taylor Greene, de Georgia.

Alte evenimente sunt organizate pe 5 ianuarie, inclusiv un miting al Mamelor din America și un protest „Stop the Steal”.

Trump a declarat că 6 ianuarie va fi o zi istorică și a promis să participe la evenimente, despre care a spus că „vor fi animate”.

Fără arme

Majoritatea străzilor din jurul Capitoliului vor fi închise începând cu ora 24, marți seara, până la miezul nopții de miercuri, potrivit departamentului poliției metropolitane.

Poliția a amintit participanților că, potrivit codului Districtului Columbia, se interzice purtarea armelor de foc la mai puțin de 300 de metri de orice activitate prilejuită de Primul Amendament, așa cum sunt manifestațiile.

Potrivit estimărilor organizatorilor, la manifestațiile de miercuri vor participa un milion de oameni, veniți să îl sprijine pe Donald Trump.