52.000 de euro au fost donați copiilor cu boli terminale în urma vânzării tablourilor lui GRIGORESCU ȘI BABA
Editura Evenimentul si Capital

52.000 de euro au fost donați copiilor cu boli terminale în urma vânzării tablourilor lui GRIGORESCU ȘI BABA

Bucureștiul - pictat de Grigorescu
Autor: | | 0 Comentarii | 203 Vizualizari

Cu o valoare totală de adjudecare de aproape 250.000 euro, Licitaţia de Artă Postbelică și Contemporană din seara de 10 iulie a dovedit încă o dată trendul de interes pe care îl suscită arta zilelor noastre

Dar licitația nu a reprezentat doar atât. Proiectul nobil pe care și l-a propus a reușit. Din vânzarea lucrărilor donate de o serie de artiști contemporani s-a obținut suma de aproape 52.000 de euro. Aceste fonduri vor veni în sprijinul dotării Centrului socio-medical de la Adunații-Copăceni, destinat îngrijirii paliative gratuite a copiilor cu boli terminale.

Portret de femeie- Corneliu Baba

Seara nu a fost lipsită și de alte surprize plăcute. Au existat câteva recorduri de autor, dintre care îi amintim pe: Ion Grigorescu (Bucureștiul văzut de pe Dealul Morii, 16.500 €), Henry Mavrodin (Cometă, 9.000 €), George Apostu (Fluturi, 9.000 €), Andrei Chintilă (Madness /Dansul, 6.500 €), Raid / Veronica Raimund (The Temple Bird, 2.500 €).

„Cometa” lui Henry Mavrodin

„Fluturii” lui George Apostu

Desfășurată într-un ritm alert, licitaţia a durat aproape 3 ore şi a implicat numeroşi paşi de licitare la lucrările de referinţă. Lucrarea Venus de Victor Vasarely s-a adjudecat în 21 de pași de licitare cu 4.500 €, iar Portret de femeie de Corneliu Baba a fost adjudecată în 16 pași de licitare pentru 20.000 €.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate