5 Super-alimente de primavară bune la slăbit

5 Super-alimente de primavară bune la slăbit

Păpădia energizează şi are puţine calorii, în timp ce ridichea oferă senzaţie de saţietate pentru mult timp.

Verdeţurile şi fructele de sezon fac minuni pentru sănătate. Frunzele verzi menţin supleţea, iar caisele şi cireşele îmbunătăţesc digestia. Un nutriţionist explică cum trebuie consumate pentru beneficii maxime. 1. Tulpinile şi frunzele de păpădie sunt comestibile şi pot fi adăugate în salate, pentru a obţine o adevărată explozie de vitamine, precum magneziu, fosfor, cupru şi fier. În plus, frunzele uşor amărui mustesc de beta- caroten, un antioxidant extrem de util imunităţii. Nutriţionistul Luiza Pârvu recomandă aceste verdeţuri celor care vor să slăbească şi să-şi menţină energia la cote maxime. "Au puţine calorii şi foarte multă vitamina C. Sunt bune la cină, sub formă de salată, peste care turnăm un dressing uşor pe bază de iaurt şi lămâie". 2. Ciupercile Morel sunt un soi rar, care apare doar primăvara, iar pălăriile lor seamănă cu un fagure. Deşi costisitoare, sunt extrem de delicioase şi conţin din belşug fosfor, ce ajută la fixarea calciului în oase. Înlocuiesc cu succes carnea, însă trebuie consumate cu moderaţie. "Seara cad greu la stomac, ideal este să fie mâncate la prânz, ca garnitură pentru o friptură de pui", e sfatul medicului. 3. Rucola este o plantă mediteraneană, cunoscută în ţara noastră sub numele de Voinicica.

Frunzele de rucola, asemănătoare celor de păpădie, dar rotunjite la colţuri, conţin mai mulţi nutrienţi decât orice alte frunze verzi. O puteţi înlocui cu ştevia, mai uşor de procurat, pentru care nutriţioniştii au numai cuvinte de laudă. 4. Ridichea, săracă în calorii şi bogată în apă, reprezintă gustarea perfectă pentru zilele de primăvară, datorită senzaţiei de saţietate care se menţine un timp îndelungat.

Ridichile conţin acid folic, vitamina A şi fier.

Totuşi, persoanele cu sensibilitate gastrică crescută ar fi bine să le evite, altfel pot suferi de stări de balonare şi flatulenţă. "Alţii nu tolerează gustul. Soluţia ar fi să le amestece cu alte legume şi să le asorteze cu o friptură", recomandă nutriţionistul. 5. Caisele, care apar pe la mijlocul lunii mai, sunt o sursă extraordinară de fibre şi potasiu, reducând problemele de constipaţie, mai spune nutriţionistul.

Citiţi şi:

  • Alimentele cele mai bogate în vitamina C. Conopida are mai multă vitamina C decât lămâia
  • 100 de lucruri pe care să le mănânci într-o viaţă
  • 4 alimente exotice pe care ți le permiți
  • FRUCTUL-MINUNE care te menține tânăr și întărește sistemul imunitar
  • Top 5 cele mai bune legume verzi
  • DESCOPERIRE. Consumul anumitor fructe ÎNTINEREŞTE CREIERUL cu doi ani

Ne puteți urmări și pe Google News