„432“, nominalizat la Premiile César

„432“, nominalizat la Premiile César

Filmul lui Cristian Mungiu, „432“, a fost nominalizat la ediţia din 2008 a Premiilor César, la categoria „Cel mai bun film străin“, distincţii care vor fi decernate pe 22 februarie, la Paris, informează ecranlarge.com, citat de Mediafax.

Filmul va concura alături de „Auf der anderen seite“ („The Edge of Heaven“), de Fatih Akin, „We own the night“, de James Gray, „Eastern Promises“, de David Cronenberg, şi „Viaţa altora“, de Florian Henckel von Donnersmarck.   Anul trecut, Premiul César pentru cel mai bun film străin a revenit producţiei „Fiecare se crede normal/ Little Miss Sunshine“. Filmul „La vie en rose/ La Môme“, de Olivier Dahan, şi „Un secret“, de Claude Miller, se anunţă a fi favoritele ediţiei, după ce fiecare a obţinut câte 11 nominalizări.

„432“ a intrat, ieri, în cinematografele americane, lansarea producţiei peste Ocean fiind întâmpinată cu entuziasm şi cronici elogioase de presă, care, cu această ocazie, a criticat din nou excluderea filmului din cursa pentru Oscar. Filmul avea ieri o cronică elogioasă pe prima pagină a ediţiei on-line a „New York Times“, însoţită de fotografia Anamariei Marinca. Şi publicaţia „Newsday“ vorbeşte despre filmul „432“, notându-l cu 4 stele. Lansarea filmului în cinematografele americane este anunţată de Entertainment Weekly, care apreciază că „432“ este unul dintre cele mai bune filme ale anului 2007.

Pe site-ul www.entertainmenttoday.net, producţia lui Cristian Mungiu este cotată cu cinci stele, iar publicaţia „The Villager“ anunţă cu entuziasm intrarea filmului „432“ în sălile de cinema din SUA. Publicaţia on-line www.npr.org prezintă filmul „432“, precizând că „datorită subiectului şi a abordării necomerciale, a fost cel mai popular şi mai atractiv film la festivaluri“. În revista „Rolling Stone“, filmul „432“ este comparat cu „o dinamită“, fiind notat cu patru stele.

Ne puteți urmări și pe Google News