3.500 de copii, fără loc în grădiniţe

3.500 de copii, fără loc în grădiniţe

Nu mai puţin de 3.500 de copii - adică, peste 11% din totalul micuţilor înscrişi sau reînscrişi anul acesta în unităţile preşcolare din Capitală - nu au prins un loc în grădiniţe.

Conform planului de şcolarizare, în toamna acestui an au fost disponibile 29.900 de locuri, cu aproape 3.000 mai multe decât în 2008, dar problema deficitului de locuri pentru preşcolari n-a fost rezolvată nici de această dată. Sectorul 6 rămâne fruntaş la acest capitol, din cauză că, în ultimii ani, aici n-a mai fost extinsă sau construită nicio grădiniţă.   „Noi am avut 3.000 de cereri peste planul de şcolarizare. Nu vom face grupele doar cu 20 de copii, primim mai mulţi, dar tot rămân mulţi pe dinafară. Nu am reuşit niciodată să cuprindem toţi copiii din sector”, a spus Conona Petrescu, inspectorul şcolar al sectorului 6. La polul opus se află sectorul 2, unde există 314 locuri libere, care pot fi ocupate şi de prichindei din alte sectoare.

La acestea s-au adăugat ieri alte 400 de locuri, după ce primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a inaugurat alte patru grădiniţe, crescând astfel la 64 numărul unităţilor preşcolare. De altfel, în ultimii doi ani, în sectorul 2 s-au dat în folosinţă 18 grădiniţe noi.

Ne puteți urmări și pe Google News