Guvernul britanic a cumpărat zilele trecute 3,5 milioane de teste de anticorpi, care ar fi trebuit folosite pentru ca oameni să verifice acasă dacă au fost infectați cu coronavirus.

„Am cumpărat 3,5 milioane de teste pentru anticorpi ce vor permite oamenilor să vadă dacă au avut virusul și sunt imuni la el astfel încât să se poată reîntoarce la muncă”, a declarat Hancock într-o conferință de presă.

„Ne așteptăm ca oamenii să nu ia (coronavirusul), în afara unor situații cu adevărat excepționale, pentru a doua oară”, a spus Matt Hancok, ministrul Sănătății.

Însă, între timp, oficialii au ajuns la concluzia că acele teste nu sunt tocmai fibile și ar putea fi înlocuite cu unele mai concludente, făcute în laborator.

Problema este că niciunul dintre cele 3,5 milioane de teste achiziționate nu îndeplinește standardele impuse de Agenția de Reglementare a Produselor de Sănătate, conform theguardian.com.

Așa că oficialii guvernului au dat înapoi și nu mai pot să trimită testele populației. Ele se bazau pe o probă luată din degete, iar Martin Hibberd, profesor de boli infecțioase la Școala Londoneză de Igienă și Medicină Tropicală, spune că sunt irelevante.

„Ele nu oferă răspunsurile așteptate pentru niciun fel de virus. Avem nevoie de teste de laborator. Ce folos are testarea la domiciliu. Ce se va întâmpla atunci când cineva decide că este liber să iasă din casă și să facă ce vrea”,  a declarat Hibberd.