De vineri, de la Calea Crucii și până la Urbi et Orbi, am urmărit TV Vatican, pe net. Parcă am văzut un film SF. Piața Sf. Petru, altfel plină ochi, era pustie, doar 12 oameni. O situație postapocaliptică. Simt că se exagerează cumva și ceea ce simt eu mai simte multă lume. Papa Francisc părea preocupat și depașit de probleme, Cuvântul lui nu a fost cine știe ce. Despre solidaritate și iertarea datoriilor a mai cuvântat de câteva ori, dar se pare că nimeni nu-l ascultă. Un Papă în zale și cu o sabie de foc ar fi fost ceea ce ne trebuia acum. Sau, greșesc, în marea Lui Înțelepciune, Domnul a pus pe scaunul pontifical un Om. Omul de la Vatican, la fel ca fiecare dintre domniile voastre, cu durerea lui nemăsurată, cu reacțiile obișnuite, omenești. Dar cu o credință gigantică!

 

Sf.Paști ai Bisericii Universale, au fost anul acesta un model de modestie, pioșenie familială și reținere. Dar și o veste bună. Evanghelia s-a auzit din nou la Notre-Dame. La un an de la incendiul mișelesc pus, aproape sigur, de musulmani, Cuvântul Domnului s-a auzit, din nou, în catedrala martirizată. Michel Aupetit, arhiepiscopul Prisului și alți șapte prelați au ținut toată Slujba de Înviere, dupa canonul carolingian, vechi, adevărat și bun, slujbă teletransmisă în toată lumea. Rudele mele din Canada francofonă spun că lumea a plâns, un plâns de bucurie, al speranței.

 

27 aprilie. Eu recunosc viitorul când îl văd. Haide să nu iau totul la rând, să ne amintim doar ce am spus acum o săptămână: ”Ați văzut ce a făcut Boris? După părerea mea s-a infectat voluntar ca să-și demonstreze convingerea lui cu herd immunity. O să vedeți că o să treacă cu bine prin gripa chinezească, după o săptămână o să fie externat din spital.”  Ieri, duminică, exact la o săptămână de la internare în Spitalul Sf. Thomas, Boris Johnson a fost externat și urmează să aibă o scurtă convalescență la Chequers, reședința oficială din Buckinghamshire. Curajos și hotărât bărbat, Boris!

 

De aceea, repet, că 27 aprilie este data când România trebuie să iasă din carantină. Măcar parțial, să fie îndulcite regulile dictatoriale. România este anesteziată și orice medic anestezist știe că pacientul nu poate fi ținut mult în această stare. Nu mai iese din anestezie, moare. Dacă România nu reîncepe să muncească și să învețe pe 27 aprilie, mă tem că apoi este prea târziu. Sigur, eu am ”baraka și semnele” mele conjuncția Jupiter-Pluton din Capricorn și apoi pe 27 aprilie este Paștele Blajinilor, al unor oamni buni, fugiți în interiorul Pământului de răutate și necredință. Dar, mai multe țări europene au anunțat ieșirea din carantină sau îndulcirea ei începând cu această dată. De exemplu Olanda a anunțat încetarea carantinei pe 28 aprilie.

 

27 aprilie, luni. Trebuie repornite motoarele în România, haideți că suntem mulți cei care au înțeles jocul. Dăcă-i ordin, cu plăcere, dar nu ne mai considerați proști, că românii nu sunt. Iarăși mi s-a făcut poftă de o mâncărică de sparanghel! Și să nu uităm că au început ațâțările unor politicieni la nesupunere civică. Omul este o ființă liberă și curioasă, nu poate fi ținut mult timp în detenție, cu domiciliu forțat, dacă nu este vinovat. Bun, doi demnitari mi-au scris, spunându-mi că ei fac tot ce pot, dar nu au aia și ailaltă și că le lipsește și mai ales că… și m-au spus că dacă tot le dau peste nas, cu necaz recunoscând că am dreptate, în general vorbind, de ce nu dau și soluții!

 

Am cam râs, pentru asta sunt ei acolo, ca să găsească soluțiile! Bine, iată! În viziunea mea, de la 27 aprilie trebuie renunțat la adeverința pe proprie răspundere, dar, obligatoriu, toată lumea în locurile, sau vehiculele publice trebuie să poarte măști faciale. Mai bune, mai rele, chirurgicale, de bumbac, 3M, sau N95, măști să fie. Este ca în cazul asigurării de răspundere civilă la automobile. Masca protejează pe cei din jur, nu pe purtător, cea chirurgicală de exemplu. Dar dacă TOATĂ LUMEA poartă măști, atunci se protejează reciproc. Și, da, să fie amenzi pentru cei care nu poartă mască, îi pun în pericol pe cei din jur. Distanțarea socială trebuie menținută, nu este nicio catastrofă dacă nu se dau încă drumul la cârciumi. Se aprobă adunările de până la… aici trebuie să pună cifra Guvernul că de aia e Guvern. Seniorilor trebuie să li se ofere o fereastră mai mare, de exemplu de la 1100-1500 și 1700-1900, să stea la Soare, cel mai bun medicament. Soarele este pe gratis, deocamdată. Cu perioada 1200-1300 in care sunt NUMAI ei admiși în magazinele de aprovizionare. Dacă se amestecă seniorii cu cei potențiali purtători, în magazine, cum este acum, nu am făcut decât să organizăm genocidul bătrânilor. Ar trebui interzis exportul de produse alimentare, cu decontare de la UE, pentru evitarea spiralei inflaționiste și a pieții negre. Trebuie urmăriți la sânge, în vederea testării și a spitalizării în caz de formă gravă cei care sunt infectați și contactele lor. Cei care vin din zone de Covid-19 sau sunt contacte secundare, sau terțiare. Adevărul este că nu se știe mai nimic despre virusul Wuhan, medicina modernă din ultimii 30 de ani s-a ocupat cu mărirea sânilor, cu injecții în buci și buze și cu cosmeticale. Demult nu am mai văzut o colecție mai completă de medici incompetenți, cu marele lor șef, Broșă, Pandantiv, Lănțișor, cum îl cheamă că nu-mi încarc memoria cu numele tuturor nefericiților. Să nu credeți că în Occident sau în America este mai bine, ba eu cred că din punctul de vedere al calității medicilor este mai rău. Dar o să trecem și peste asta, mare păcat că se plătește cu sângele bătrânilor, cei care au construit o țară și i-au crescut din banii lor pe cei care îi condamnă astăzi la detenție și moarte. Aspida, o prietenă de corespondență, îmi scria că situația actuală, generală, nu numai din România, a bătrânilor, îi amintește de filmul ”Umbre Albe”. Are dreptate!

 

O să mă duc să văd un film al lui Sergiu Nicolaescu, pe Blu-Ray, asta o să-mi ocupe timpul până mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

 

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE