Evenimentul Zilei > Actualitate > 22 de ani de la revenirea Regelui Mihai I în România
22 de ani de la revenirea Regelui Mihai I în România

22 de ani de la revenirea Regelui Mihai I în România

Pe 28 februarie s-au împlinit 22 de ani de la revenirea Regelui Mihai I în România. În dimineaţa acelei zile din 1997, Regele Mihai I și Regina Ana au aterizat la București Otopeni, venind din Elveția.

La scara avionului au fost așteptați de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, alături de câteva sute de persoane care reprezentau autoritățile politice, instituții ale statului și societatea civilă. La primirea pe aeroportul Otopeni, Majestatea Sa a primit din partea Ministerului de Externe pașaportul românesc. În această ședere în Bucureşti, Regele Mihai și Regina Ana au depus flori la Crucile eroilor din Piața Universității, în prezența a zeci de mii de persoane care au vrut să îi ureze Regelui bun-venit.

În timpul șederii în Capitală, Regele Mihai și Regina Ana au vizitat Patriarhia Română și au fost oaspeții Patriarhului Teoctist. Familia Regală a locuit la Palatul Elisabeta. A fost prima oară în care Regele Mihai a pus piciorul în palat, după plecarea sa din reședință, în dimineața de 31 decembrie 1947.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: