Evenimentul Zilei > Actualitate > ACUZAȚII DEVASTATOARE. „Iei un shot de cortizon la pauză, după care ieși și faci un joc incredibil”
ACUZAȚII DEVASTATOARE. „Iei un shot de cortizon la pauză, după care ieși și faci un joc incredibil”

ACUZAȚII DEVASTATOARE. „Iei un shot de cortizon la pauză, după care ieși și faci un joc incredibil”

Fostul ciclist Lance Armstrong a vorbit despre problema dopajului în sport și a acuzat că în fotbalul american fenomenul este mult mai grav.

Lance Armstorng, fost câștigător de 7 ori al Turului Franței, deposedat de titluri, din cauza dopajului, a vorbit despre problema folosirii substanțelor interzise. Armstrong a arătat cu degetul fotbalul american, acolo unde dopajul este o obișnuință.

„Bun, știu că un om cu trecutul meu nu are multă credibilitate în asemenea subiect, deci cam ezit să mă bag în asta. Dar dacă tot sunt întrebat, o să spun ce cred. În primul rând, trebuie să mărim perspectiva. Ciclismul are un istoric destul de urât în materie, dar măcar încearcă să lupte, în timp ce alte sporturi bagă totul sub preș. În fotbal american, dacă ești obosit sau accidentat și iei un shot de cortizon la pauză, după care ieși și faci un joc incredibil, ești considerat un mare erou. În ciclism, un sport mult mai greu, iei puțin eritropoetină și ești considerat un trișor absolut, un om indecent care ar trebui marginalizat de societate. Cum e asta drept sau echitabil? Chestiile astea chiar mă enervează. Încă o dată, nu încerc să justific ce am făcut eu, dar cicliștii nu fac nimic din ce nu se întâmplă în alt sport! Deci de ce ne tratează societatea pe noi ca pe niște trișori jenanți, în timp ce alți atleți sunt eroi pentru cei mici? Majoritatea celorlalte sporturi pot folosi substanțe care sunt considerate ilegale în ciclism. Știu că sună oribil venind din partea mea, dar poate ar trebui să nu mai fim așa insistenți cu antidopingul. În primul rând, pentru că nu funcționează. În al doilea, nu primim niciun fel de recunoaște pentru că suntem în avangarda acestei inițiative, în comparație cu alte sporturi. În al treilea rând, costă enorm, iar rezultatele sunt foarte puține. Prindem doar 1% dintre rutieri, în condițiile în care cred că se dopează 20-30% dintre sportiv”, a spus Armstrong.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.