2020, un an de coșmar și pentru sportul mondial. Pierderi incalculabile pentru fotbal și sportivi bulverați

2020, un an de coșmar și pentru sportul mondial. Pierderi incalculabile pentru fotbal și sportivi bulverați

Un an demn de uitat a fost 2020 și pentru sportul mondial, care nu avea cum să nu fie afectat din plin de pandemia de coronavirus.

Decizia luată de UEFA

Fanii nu au mai ajuns pe stadioane și paradoxal audiențele partidelor nu au crescut. Aspect de înțeles, în condițiile în care jocurile nu au sare și piper cu tribunele goale. După o scurtă pauză între sezoane, fotbalul s-a pus în mișcare, iar UEFA a trebuit să facă un nou compromis și să organizeze meciurile din preliminariile cupelor europene, cu excepția play-off-urilor, doar într-o manșă.

O măsură majoră luată în timpul pandemiei a fost luat de FIFA, care a permis că fiecare echipă să poată face câte cinci schimbări în timpul unui joc.

Ne puteți urmări și pe Google News

În fotbalul românesc, finalul de sezon 2019 - 2020 din Liga I a fost comprimat după ce s-a reluat cu greu. Dinamo nu a putut să-și dispute toate meciurile, din cauza amânărilor provocate de îmbolnăvirile jucătorilor și membrilor staff-ului tehnic. Decisiv pentru câștigarea titlului a devenit meciul CS „U” Craiova - CFR Cluj, la finalul căruia ardelenii s-au impus cu 3-1.

România a ratat EURO

Un an trist și la nivelul echipei naționale. Meciurile de baraj pentru Euro 2020 au fost amânate din martie în octombrie. „Tricolorii” au jucat în Islanda, au pierdut cu 1-2 și nu vor fi prezenți la turneul final.

Sezonul de tenis, al doilea sport ca nivel al audiențelor, a început cu turneul de la Melbourne, primul de Mare Șlem al anului. În luna ianuarie abia începuse să se vorbească despre coronavirus, așa că Australian Open s-a disputat fără probleme. Nu au scăpat de amânări Roland Garros, Wimbledon și US Open. Competiția pariziană a fost reprogramată pentru 27 septembrie - 11 octombrie. US Open, deși în mod obișnuit este ultimul Grand Slam al anului, acum s-a disputat între 24 august - 6 septembrie, iar la Wimbledon nu s-a jucat deloc, turneul fiind anulat.

S-a pedalat în Turul Franței

În tenis, un scandal de proporții a izbucnit după ce mai mulți sportivi s-au infectat pentru că au participat la un turneu organizat de Novak Djokovici. Nici sârbul nu a scăpat de coronavirus.

Deși a fost dat peste cap, Turul Franței a fost organizat în 2020, cu măsurile de securitate sanitară împuse de coronavirus. Și stagiunea din Formula 1 s-a reluat și s-a putut desfășura, chiar și în condițiile în care calendarul a fost dat peste cap.