Trump - Brexit: Pârghia care poate răsturna ordinea planetară în 2020

Trump - Brexit: Pârghia care poate răsturna ordinea planetară în 2020

Pe 13 mai 2016, cu patruzeci de zile înaintea referendumului pentru Brexit, directoarea de atunci a FMI, Christine Lagarde ateriza la Londra pentru a-i îngrozi pe britanici și a-i determina să nu voteze pentru ieșirea din UE.

Să notăm în treacăt că Christine Lagarde, falita noastră Cassandră, s-a mutat anul trecut de la FMI la șefia Băncii Centrale Europene, răspunzând acum de finanțele UE.

Din aceleași prognoze ale FMI mai aflăm că Statele Unite vor înregistra în 2020 o creștere economică de 2%, de asemenea (cu mult) mai mare decât cea a UE.

Și împotriva lui Trump a acționat (acționează și acum) un Project Fear. Afaceristul devenit președinte era acuzat că va duce de râpă economia americană, că investitorii vor fugi din țară și că șomajul va exploda etc.

Ne puteți urmări și pe Google News

În realitate, economia Statelor Unite trece printr-una dintre cele mai prospere perioade ale sale de după Al Doilea Război Mondial.

Iată un exemplu de știre ocultat sau bagatelizat de presa „mainstream” din întreaga lume: pe 10 ianuarie, în aceeași zi cu publicarea prognozelor  FMI, Statele Unite au anunțat un nou record de producție la petrol, de 13 milioane de barili pe zi.

Nu este vorba de un eveniment accidental: cifra reprezintă media pe timp de o săptămână.

Aceeași cifră are și o altă semnificație: după ani de zile în care Statele Unite au fost cel mai mare producător de țiței din lume, ele devin acum și exportator net. Exportă mai mult decât importă.

Acest lucru este valabil și în cazul gazelor naturale, producția de gaze de șist înregistrând în mandatul Trump o creștere explozivă.

Experții care nu se tem să fie catalogați drept „pro-Trump” vorbesc despre o „înecare a pieței mondiale” de către hidrocarburile americane. Greta Thumberg are toate motivele să bâțâie de nervi!