Dezastru de proporții apocaliptice în China. 110 milioane de oameni sunt afectați

Într-o statistică efectuată despre dezastrele naturale în China, s-a arătat că acestea au afectat, în primele trei trimestre ale acestui an, peste 110 milioane de persoane.

Potrivit aceleiaşi statistici, au fost înregistrate 766 de decese, 103 persoane dispărute şi 4,96 milioane de persoane relocate.

Ministerul Agriculturii din China, a raportat că, în perioada ianuarie-septembrie 2019, au fost distruse numeroase case şi culturi agricole, iar pierderile economice directe au fost de 306,32 miliarde de yuani circa 43,31 miliarde de dolari americani.

Ţara a fost lovită în principal de inundaţii, taifunuri şi secete în această perioadă, în timp ce furtunile, cutremurele, temperaturile scăzute şi dezastrele produse de zăpezi abundente şi de incendii forestiere au provocat pagube la diverse niveluri.

Cu toate acestea, comparativ cu aceeaşi perioadă în ultimii cinci ani, în anul 2019 impactul global al dezastrelor naturale este puţin mai scăzut.

Numărul de decese şi persoane dispărute s-a redus cu 25%, cel al populaţiei relocate cu 17%, cel al caselor prăbuşite cu 55% şi cel al pierderilor economice directe cu 3%, a adăugat ministerul, potrivit agerpres.ro