Concentrația de clor de la bazinul Rapid a dus la intoxicarea a 18 copii. Micuții cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportați la spital de urgență. Poliția a intervenit și a deschis o anchetă pentru a se afla cum s-a ajuns la acest incident.
Bazinul Rapid este unul dintre cele mai populare în rândul copiilor pasionați de înot. Conform informațiilor apărute în spațiul public, apa bazinului a fost schimbată în perioada 16-17 octombrie. Cursurile au fost reluate pe 18 octombrie, însă imediat au apărut și primele semne ale intoxicării la copii. După câteva ore de la antrenament, 18 copii au început să acuze probleme respiratorii, iritații ale pielii și tuse.
Intoxicarea ar fi apărut din cauza concentrației de clor aflată în apă, aceasta depășind de șase ori limita normală. Cluburi ai căror elevi s-au antrenat pe 18 octombrie la bazinul Rapid susțin că nivelul de clor era de 3,6%, iar în mod normal acesta nu ar fi trebuit să depășească 0,6%.
Reprezentanții spitalului Grigore Alexandrescu au confirmat faptul că 18 copii s-au prezentat la unitatea medicală în urma intoxicației cu clor, iar 10 dintre aceștia au avut nevoie de oxigen. Toți copiii au stat internați minim 3 zile.
"În decurs de trei zile s-au prezentat, în etape, 18 copii cu intoxicație cu clor. Au fost internați 12 copii cu pneumonie post expunere la vaporii de clor, dintre care 10 au necesitat oxigen. Fiecare a stat internat în medie 3-4 zile. Evoluția a fost favorabilă, ultimii externați au fost duminică", anunță reprezentanții spitalului.
Bazinul Rapid este subiectul unei anchete. Au fost făcute și evaluări interne
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au fost trimiși să ia probe de la bazin, iar poliția a deschis o anchetă după acest eveniment. Până la finalizarea anchetei, bazinul din spatele stadionului din Giulești va rămâne închis.
Valentina Caciureac, președintele CS Rapid susține că nu știe cum s-a întâmplat incidentul, însă au fost făcute și verificări interne. Acesta a declarat faptul că raportul întocmit de DSP arată faptul că atât concentrația de clor din apă, cât și produsele folosite, nu au pus în pericol sănătatea celor 18 copii. Ancheta se află încă în desfășurare pentru a se stabili ce a dus la intoxicarea micuților.
"Nu știm de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am fost și suntem îngrijorați pentru copii. Am făcut și noi verificări interne. Raportul DSP este că analiza apei și produsele care au fost folosite sunt în parametri normali și nu au pus în pericol sănătatea publică.
Mai mult de atât nu am ce să vă spun. Încă facem verificări zilnice la apă, să vedem dacă mai apare vreo problemă de genul ăsta", a declarat Valentina Caciureac.