Evenimentul Zilei > Justitie > 12 ani de INCHISOARE pentru că A LOVIT cu maşina un poliţit
12 ani de INCHISOARE pentru că A LOVIT cu maşina un poliţit

12 ani de INCHISOARE pentru că A LOVIT cu maşina un poliţit

Magistrații Tribunalului Dolj l-au condamnat la 12 ani de inchisoare pe craioveanul Costel V. Petcu (33 ani). El este acuzat că a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l opreasca in cadrul unei supravegheri a traficului. Conform politiei, barbatul nu avea nici permis auto.

Incidentul s-a petrecut în comuna doljeană Leu, în apropierea primăriei, unde doi polițiști de la Rutieră supravegheau traficul de pe DN 6 cu aparatul radar. Când a observat mașina polițiștilor, șoferul a încercat să se întoarcă, dar nu a reușit si și-a continuat deplasarea accelerând spre politistul care ii indica semnal regulamentar de oprire. Conform procurorilor, aparatul radar a arătat că bărbatul a accelerat continuu până când l-a lovit grav pe agentul Serviciului Politiei Rutiere. „În această împrejurare, persoana vătămată a coborât de la volanul autospecialei de poliţie şi s-a deplasat spre axul drumului, cu faţa către autovehiculul ce se apropia, căruia i-a făcut semnal regulamentar de oprire, ridicând braţul stâng în sus, apoi punându-l orizontal. Deşi a observat semnalul de oprire făcut de către persoana vătămată, inculpatul Petcu Costel Viorel şi-a continuat deplasarea, semnalizând dreapta ca şi cum ar fi intenţionat să dea curs solicitării funcţionarului public, însă nu a oprit, lovindu-l pe acesta la nivelul genunchiului drept, apoi continuându-şi deplasarea în viteză“, au reținut anchetatorii.

Agentul lovit a suferit leziuni la nivelul genunchiului drept si a necesitat punerea piciorului în ghips. După ce l-a lovit pe polițist, soferul si-a continuat deplasarea cu mașina până în comuna Teasc. Aici a scos numerele de înmatriculare, a împrumutat o altă mașină și a plecat la Craiova pe altă rută. În aceeași zi, după ce a aflat că este căutat de politisti, Costel V. Petcu s-a prezentat singur la poliție.

Costel V. Petcu a fost arestat preventiv pe 6 aprilie 2015. El a fost trimis in judecata pe 28 mai 2015 sub acuzatia de ultraj raportat la comiterea infracțiunilor de omor și omor calificat, dar și conducerea unui autoturism fără permis. Marți, 12 aprilie, Tribunalul Dolj l-a condamnat la 12 ani de închisoare.

„Acţiunea inculpatului Petcu Costel Viorel de a lovi cu autoturismul partea vătămată întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor. În speţă, fapta de tentativă de omor îmbracă forma agravantă a tentativei de omor calificat, dacă aceasta a fost comisă pentru a săvârşi sau ascunde săvârşirea unei alte infracţiuni- conducere fără permis. În cazul de faţă, fapta de tentativă de omor intră în conţinutul laturii obiective a infracţiunii de ultraj, întrucât a fost comisă împotriva unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu“, au mai retinut procurorii doljeni.